FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kongresni centar - novo metropolsko lice Zagreba

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - S kongresnim centrom u srcu gradaZagreb će se svrstati uz bok europskim metropolama, rekao je danaszagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare uGradskom poglavarstvu gdje su predstavljeni rezultati anketnognatječaja za izradu idejnog urbanističko- arhitektonskog rješenja zazgradu Kongresnog centra koji će se graditi kod Hotela Westin.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - S kongresnim centrom u srcu grada Zagreb će se svrstati uz bok europskim metropolama, rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu gdje su predstavljeni rezultati anketnog natječaja za izradu idejnog urbanističko- arhitektonskog rješenja za zgradu Kongresnog centra koji će se graditi kod Hotela Westin.

Gradonačelnik Bandić predstavio je najboljih sedam radova od ukupno 22 pristigla na natječaj i napomenuo da se izložba nagrađenih radova za kongresni centar može razgledati u auli Poglavarstva.

Natječaj su priredili Turistička zajednica Grada Zagreba i Društvo arhitekata Zagreba.

Prvu nagradu od 250.000 kuna dobio je rad arhitekata Damira Mioča i Zvonimira Prlića, a predsjednik Društva arhitekata Zagreba Hrvoje Hrabak rekao je da će taj rad poslužiti kao osnova za finalno rješenje Kongresnog centra koji će "osigurati Zagrebu novo metropolsko lice".

"Suvremeni kongresni centar s pratećim sadržajima bit će najbolja legitimacija Zagrebu jer će svoje prve dojmove o gradu tu stjecati stručnjaci iz raznih profesija koji će dolaziti na kongrese", rekao je akademik Velimir Neidhardt.

Direktor Turističke zajednice Grada Zagreba Mario Zmajević, koji je bio na čelu ocjenjivačkog suda za odabir najboljih radova, ocijenio je da je Kongresni centar u središtu Zagreba pun pogodak jer će sudionici budućih kongresa tako moći više trošiti i zabavljati se nego da je kongresni centar izvan grada. Naveo je i podatak da jedan dan boravka na kongresu po sudioniku donosi 380 američkih dolara zbog čega se mnogi gradovi bore za domaćinstvo raznih kongresa.

Bandić je naglasio da je gradska uprava još od početka 2004. zainteresirana za Kongresni centar zbog čega se najprije našla odgovarajuća lokacija, a zatim i kupilo zemljište za gradnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙