FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Interliber - Nura Bazdulj-Hubijar nagrađena za najbolji neobjavljen roman

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Jedna od najčitanijih i najplodnijihbosansko-hercegovačkih književnica Nura Bazdulj-Hubijar za svojneobjavljen epistolarni roman "Kad je bio juli" dobila je ovogodišnjuknjiževnu nagradu VBZ-a i "Večernjeg lista", objavio je danas naInterliberu predsjednik Ocjenjivačkog suda nagrade književnik MiljenkoJergović.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Jedna od najčitanijih i najplodnijih bosansko-hercegovačkih književnica Nura Bazdulj-Hubijar za svoj neobjavljen epistolarni roman "Kad je bio juli" dobila je ovogodišnju književnu nagradu VBZ-a i "Večernjeg lista", objavio je danas na Interliberu predsjednik Ocjenjivačkog suda nagrade književnik Miljenko Jergović.

Urednik romana Ervin Jahić napomenuo je kako je roman priča o dječaku koji piše pisma mrtvu ocu o događajima 1995. u Srebrenici.

Autorici će nagrada od 100.000 kuna svečano biti uručena 10. studenoga navečer u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Na natječaj za četvrtu Književnu nagradu VBZ-a i "Večernjeg lista" prispjelo je 97 radova.

Prošlogodišnji dobitnik Davor Špišić prvi je autor čiji je pobjednički roman "Koljivo" tiskan i prodavan uz "Večernji list". Ovogodišnji pobjednički roman "Kad je bio juli" također će biti prodavan uz taj dnevnik.

Nura Bazdulj-Hubijar rođena je 1951. u Mrđenovićima kod Foče. Nakon studija medicine seli se u Travnik i radi kao specijalist medicinske mikrobiologije.

U njezinu literarnom opusu prevladavaju romani. Prvi svoj roman "Ljubav je sihirbaz dabo" objavila je 1994. Djela su joj prevedena na njemački, engleski, nizozemski, norveški, madžarski i slovački jezik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙