FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 66. Svjetski SKAL kongres turističkih menadžera

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Svjetski kongres Međunarodnogudruženja profesionalaca turističke industrije 'SKAL International'otvoren je danas u Zagrebu, a na kongresu sudjeluje blizu tisućuturističkih djelatnika - direktora, menadžera, hotelijera i vlasnikaturističkih tvrtki iz 87 zemalja.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Svjetski kongres Međunarodnog udruženja profesionalaca turističke industrije 'SKAL International' otvoren je danas u Zagrebu, a na kongresu sudjeluje blizu tisuću turističkih djelatnika - direktora, menadžera, hotelijera i vlasnika turističkih tvrtki iz 87 zemalja.

Prvih pet dana kongres će se održavati u Zagrebu, a završni dio, 20. i 21. listopada u Dubrovniku.

U sklopu kongresa koji se odvija pod motom 'Turizam kroz prijateljstvo i mir' održat će se Generalna skupština delegata SKAL-a, međunarodni turistički forum na temu Meeting and Incentive Industry te Hrvatski festival vina i hrane.

Manifestaciju je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je uz riječi dobrodošlice, istaknuo da se aktualna gradska administracija zalaže za izgradnju prepoznatljivog identiteta grada, što bi trebalo pridonijeti njegovu turističkom razvitku. Od projekata koji su trenutno u provedbi, spomenuo je, uz ostalo, projekt poboljšanja gradskog prometa i izgradnje Kongresnog centra.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta upoznao je sudionike kongresa s hrvatskim turističkih postigućima. Po njegovima riječima, ovogodišnja turistička sezona bit će uspješnija od lanjske, najbolje od hrvatskog osamostaljenja i to za 9 posto u dolascima turista i noćenjima.

Skup je pozdravio i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića Boris Šprem. U predsjednikovoj poruci, koju je pročitao, ističe se značaj turizma za hrvatsko gospodarstvo, ali i za razvoj međunarodnih odnosa.

Predsjednik SKAL-a Matanyah Hecht, pak, u svom je izlaganju naglasio potencijal turizma u rješavanju međuetničkih i političkih kriza, kao što je ona na Bliskom istoku, čemu, kako je rekao, pridonosi moto i pristup SKAL-a 'Poslujmo kao prijatelji'.

U Hrvatskoj, uz Hrvatski SKAL savez, SKAL klubovi djeluju u Zagrebu i Dubrovniku.

Priliku da organizira kongres Zagreb je dobio na Svjetskom SKAL kongresu održanom 2001. godine u Puerto Ricu, u konkurenciji Londona i Bukurešta.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙