FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Generalna skupština svjetskog turističkog SKAL udruženja

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - U sklopu 66. svjetskog kongresaMeđunarodnog udruženja turističkih profesionalaca-SKAL International,koji se od 16. listopada održava u Zagrebu, danas je održana njegovaGeneralna skupština na kojoj se osim o organizacijsko-tehničkimuvjetima rada SKAL-a raspravljalo i o aktualnostima u svjetskomturizmu.
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - U sklopu 66. svjetskog kongresa Međunarodnog udruženja turističkih profesionalaca-SKAL International, koji se od 16. listopada održava u Zagrebu, danas je održana njegova Generalna skupština na kojoj se osim o organizacijsko-tehničkim uvjetima rada SKAL-a raspravljalo i o aktualnostima u svjetskom turizmu.

Otvarajući Skupštinu u zagrebačkom Hotelu Westin, kojoj je prisustvovalo gotovo svih tisuću sudionika Kongresa, predsjednik SKAL Internationala Matanyah Hecht je naglasio da je to jedan od najbolje organiziranih kongresa u zadnjih 15-ak godina. Za mnoge sudionike Kongresa, otprilike njih dvije trećine, to je i prvi susret s Hrvatskom i Zagrebom.

Skupština SKAL-a je raspravljala i o osnovnim smjernicama budućeg rada tog svjetskog udruženja. Glavni moto SKAL-a i dalje ostaje "poslovanje među prijateljima", što znači da se članovi iz različitih zemalja svijeta u svom poslu usmjeravaju jedni na druge, pridonoseći tako ne samo vlastitom poslovnom nego i turističkom razvoju pojedine zemlje.

Time se, rečeno je, pridonosi i političkoj suradnji pojedinih zemalja, budući su članovi SKAL-a direktori i vlasnici turističkih tvrtki, utjecajni i u političkim krugovima.

Posebno je promovirana i potreba zaštite okoliša u sklopu razvoja turizma kroz segment ekoturizma, akcija 'turizmom protiv terorizma', kao i peticija SKAL-a o sprječavanju seksualnog iskorištavanja djece u turizmu.

Sve te aktivnosti, po riječima jednog od četiri glavna direktora SKAL Internationala i direktora Kongresnog ureda pri Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ) Nikole Račića, promovira i Hrvatska, čiji su predstavnici dva SKAL kluba (Zagreb i Dubrovnik) također prisustvovali Skupštini.

Račić je naznačio i veliku isplativost Kongresa SKAL-a, budući sudionici sami plaćaju svoje troškove za vrijeme boravka u Hrvatskoj. Procjenjuje da se potrošnja po sudioniku kreće oko 2.000 eura, u što su uključeni putni troškovi (avio karte), smještaj u hotelima visoke kategorije, ručkovi, transferi i izleti. Kada se tome doda još njihova osobna potrošnja u trgovinama i restoranima, te postkongresne ture na kojima ostaju nakon kongresa, a čija je prosječna cijena oko 500 eura po osobi, dolazi se do iznosa prometa većeg od 2 milijuna eura.

Kongres SKAL-a s radom u Zagrebu nastavlja sutra održavanjem međunarodnog foruma o kongresnoj i incentiv industriji, a završava u Dubrovniku 21. listopada.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙