FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Nakon sto dana Poglavarstvu plus 3

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandićdanas je predstavio rad gradske uprave i pobrojao brojne gradskeprojekte u prvih sto dana ocijenivši gradsku vlast s plus 3, dok jesebi, "kao prvom među jednakima", dao ocjenu minus 3.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je predstavio rad gradske uprave i pobrojao brojne gradske projekte u prvih sto dana ocijenivši gradsku vlast s plus 3, dok je sebi, "kao prvom među jednakima", dao ocjenu minus 3.

"Ne znam kalkulirati i u radu dajem cijeloga sebe", rekao je Bandić, ali i dodao da nije posve zadovoljan postignutim rezultatima rada Gradskog poglavarstva.

"Uvijek možemo bolje", rekao je i najavio da će nadolazeće zimsko razdoblje iskoristiti za pripremu i izradu projektne dokumentacije za velike gradske projekte.

Bandić sa suradnicima je nakon konferencije za novinare posjetio gradilište novog Jankomirskog mosta kojim će se riješiti prometni problemi na zapadnom ulazu u grad.

"To je jedan od većih gradskih kapitalnih projekata", rekao je Bandić i naglasio da ni jedan takav projekt "neće proći" bez stajališta struke s kojom će se gradska uprava konzultirati i kad je riječ o probijanju tunela kroz Medvednicu ili pak izgradnji podzemne odnosno nadzemne (lake) željeznice.

Stručnjaci s Ekonomskog fakulteta dat će svoje prijedloge o reorganizaciji trgovačkih društava, dok će oni s Pravnog fakulteta dati rješenja za bolju organizaciju u novoj gradskoj upravi.

Zagrebački gradonačelnik je iz prvih sto dana rada, osim suradnje Grada sa znanstvenom i stručnom zajednicom, izdvojio međugradsku suradnju s Bečom, Muenchenom, Amsterdamom i Sarajevom te pojačanu suradnju sa Zagrebačkom županijom, a posebice s hrvatskom Vladom koja je već rezultirala osnivanjem Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT).

Bandić je naveo da je dovršen arhitektonski natječaj za gradnju Kongresnog centra i da je u pripremi projekt obnove "1000 pročelja" s naglaskom na pročelja Gornjeg grada.

Posebno je izdvojio osiguranje građevinskog zemljišta kupnjom kompleksa "Sljemena", dovšetak prve etape produžetka Branimirove ulice, nastavak gradnje Jankomirskog mosta i saniranje ulica u centru grada. Gradskim ulicama krenuo je prvi niskopodni tramvaj.

Počelo je obnavljanje Oltara domovine, uređenje Bundeka i oživljavanje projekta povratka Zagreba Savi, rekao je Bandić.

Naveo je da je dovršen Dječji vrtić Malešnica i da je započeta gradnja vrtića na Jarunu, Markuševcu i Gornjem Gradu. Dovršena je i Osnovna škola Borovje, a obnovljena je, uz ostale, i Gornjogradska gimnazija. Bandić je napomenuo da je nedavno otvoreno i postrojenje za proizvodnju električne energije iz deponijskog plina.

Izdvojio je i početak javne rasprave o Parku prirode Medvednica, kao i intenzivniju suradnju s medijima i građanima putem briefinga i svoje nove web stranice.

Na upit o Maksimirskom stadionu, Bandić je rekao da će o modelu dovršetka stadiona, u kojega je već utrošeno 500 milijuna kuna, biti odlučeno krajem godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙