FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni sud BiH traži pomoć međunarodne zajednice

SARAJEVO, 10. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednica Državnog suda BiHMedžida Kreso sudjelujući u četvrtak na sarajevskoj konferenciji podnazivom "U potrazi za pravdom" pozvala je međunarodnu zajednicu dapomogne sudskim vlastima u BiH u rješavanju problema s osobamaoptuženima za ratne zločine koji imaju dvojno državljanstvo te supobjegli u Hrvatsku ili Srbiju i Crnu Goru.
SARAJEVO, 10. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednica Državnog suda BiH Medžida Kreso sudjelujući u četvrtak na sarajevskoj konferenciji pod nazivom "U potrazi za pravdom" pozvala je međunarodnu zajednicu da pomogne sudskim vlastima u BiH u rješavanju problema s osobama optuženima za ratne zločine koji imaju dvojno državljanstvo te su pobjegli u Hrvatsku ili Srbiju i Crnu Goru.

Ona je izvijestila da je trenutačno u pritvoru Državnog suda BiH 17 osoba osumnjičenih za ratne zločine. Najavila je da će se već u 2006. godini znatno povećati broj suđenja za ratne zločine u Državnom sudu BiH te će biti nužno povećati kapacitete tog suda.

Izvijestila je također da je u Državnom sudu BiH počela izgradnja jedne posebne "visoko sigurnosne sudnice".

Ministar pravde BiH Slobodan Kovač je rekao da je planirana izgradnja i posebnog državnog zatvora kapaciteta za 300 osoba te da je za izgradnju potrebno 15 milijuna eura o čemu se već razgovara s međunarodnim donatorima.

Zamjenik glavnog državnog tužitelja BiH Behaia Krnjić je izvijestio da su u BiH do sada podignute kaznene prijave za ratne zločine za više od 10 tisuća osoba.

Suđenje za ratne zločine u BiH trajat će desetljećima, rečeno je u raspravi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙