FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Magla spriječila slijetanje del Ponte u Sarajevo

SARAJEVO, 10. studenog 2005. (Hina) - Glavna tužiteljica haškogatribunala Carla del Ponte, koja je u četvrtak trebala u Sarajevusudjelovati na Međunarodnoj konferenciji o tranzicijskom pravosuđu uBiH, što ju organizira nevladina organizacija Balkanske istraživačkereporterske mreže (BIRN), nije zbog loših vremenskih uvjeta sletjelana sarajevski aerodrom, izjavila je za Hinu koordinatorica ovenevladine organizacije Sanela Dervišbegović.
SARAJEVO, 10. studenog 2005. (Hina) - Glavna tužiteljica haškoga tribunala Carla del Ponte, koja je u četvrtak trebala u Sarajevu sudjelovati na Međunarodnoj konferenciji o tranzicijskom pravosuđu u BiH, što ju organizira nevladina organizacija Balkanske istraživačke reporterske mreže (BIRN), nije zbog loših vremenskih uvjeta sletjela na sarajevski aerodrom, izjavila je za Hinu koordinatorica ove nevladine organizacije Sanela Dervišbegović.

Ona je objasnila kako je zrakoplov u kojem se nalazila Carla del Ponte 45 minuta kružio iznad Sarajeva ali zbog guste magle iznad grada nije sletio u sarajevsku zračnu luku nego je odletio za Dubrovnik.

Dervišbegović nije mogla ni potvrditi niti opovrgnuti hoće li tijekom dana Carla del Ponte ipak doputovati u Sarajevo. No, objasnila je kako će njen govor pripremljen za skup u Sarajevu ipak biti izložen sudionicima konferencije.

Glasnogovornica glavne haške tužiteljice Florance Hartmann potvrdila je za Hinu iz Dubrovnika kako zrakoplov haške tužiteljice nije mogao sletjeti zbog magle dodajući da predviđeni program još uvijek nije otkazan no da je njezin dolazak u Sarajevo u ovom trenutku upitan zbog magle.

Prema najavama glasnogovornice u srijedu, Carla del Ponte trebala je sudjelovati na konferenciji pod nazivom "U potrazi za pravdom", posvećenoj napretku u tranzicijskom pravosudnom sustavu BiH i govoriti o iskustvima prepuštanja predmeta ICTY-a pravosuđu BiH. Boravak u Sarajevu predviđao je i sastanak s dužnosnicima NATO-a i lokalnim dužnosnicima vezan uz potragu za Radovanom Karadžićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙