FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Cerić u povodu Bajrama poziva na više društvene pravde i dijaloga

SARAJEVO,3. studenog(Hina) - Poglavar Islamske zajednice u Bosni iHercegovini Mustafa Cerić pozvao je u četvrtak u povodu obilježavanjablagdana Bajrama na moralnu obnovu i jačanje dijaloga u toj zemljikako bi se ispravile sve očevidnije nepravde i umanjile rastućedruštvene razlike te zaustavio rast kriminala.
SARAJEVO,3. studenog(Hina) - Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić pozvao je u četvrtak u povodu obilježavanja blagdana Bajrama na moralnu obnovu i jačanje dijaloga u toj zemlji kako bi se ispravile sve očevidnije nepravde i umanjile rastuće društvene razlike te zaustavio rast kriminala.

Na središnjoj bajramskoj molitvi održanoj u Begovoj džamiji u Sarajevu reis Cerić je u svojoj hutbi (propovjedi) kazao kako bosanskohercegovačko društvo danas treba temeljitu moralnu obnovu, više pravde i jačanje obitelji kao temelja zajednice.

"Ovdje smo svi na svome. Ovdje svi možemo imati sva prva pod uvjetom da prihvatimo dijalog kao načelo odlučivanja", kazao je Cerić istaknuvši kako je danas iznimno važno upoznati mišljenja drugih.

Poglavar Islamske zajednice u BiH otvoreno je kritizirao i aktualno socijalno stanje u zemlji.

"Valja suzbiti mito i korupciju i zaustaviti organizirani kriminal i iskorijeniti drogu i alkohol na cestama", poručio je Cerić vlastima.

Kao posebnu zadaću istaknuo je nužnost što bržeg smanjivanja jaza između "enormno bogatih i nedopustivo siromašnih" u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙