FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: potpisan Sporazum o novoj katastarskoj izmjeri

OPATIJA, 10. studenoga 2005.(Hina) - Sporazum o novoj katastarskojizmjeri područja grada Opatije, koja će se provoditi oko tri godine iu prvoj fazi stajati oko 10 milijuna kuna, potpisali su danasgradonačelnik Amir Muzur i ravnatelj Državne geodetske uprave ŽeljkoBačić.
OPATIJA, 10. studenoga 2005.(Hina) - Sporazum o novoj katastarskoj izmjeri područja grada Opatije, koja će se provoditi oko tri godine i u prvoj fazi stajati oko 10 milijuna kuna, potpisali su danas gradonačelnik Amir Muzur i ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić.

Na osnovi tog sporazuma grad Opatija počet će u travnju 2006. program nove katastarske izmjere, snimanje terena počet će u jesen iste godine, a nakon toga bit će usklađeno katastarsko stanje i stanje u zemljišnim knjigama.

U prvoj fazi provedbe nove katastarske izmjere najprije će biti izmjereno oko 700 hektara gradskog područja, a zatim područje koje se većim dijelom nalazi u Parku prirode "Učka".

Oko 60 posto novca za prvu fazu izmjere osigurat će lokalna samouprava, a ostatak Državna geodetska uprava.

Gradonačelnik Muzur kazao je za Hinu da je nova katastarska izmjera osnova za gospodarski razvoj i planiranje te za pripremu svih investicijskih projekata u Opatiji.

U postupku donošenja je i novi prostorni plan grada Opatije, o kojem javna rasprava počinje sljedeći tjedan. Po Muzurovim riječima novi prostorni plan trebao bi biti donesen do ožujka sljedeće godine, što će biti nakon roka koji je za donošenje prostornih planova općina i gradova odredilo mjerodavno ministarstvo.

Dok se ne donese novi, na snazi je stari prostorni plan grada Opatije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙