FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska inspektorica o mjerenjima hrvatskih geodeta kod Jorasove kuće

LJUBLJANA,29. listopada(Hina) - Glavna slovenska inspektorica za okoliši prostor Bojana Pohar izjavila je u u subotu razgovoru za slovenskuteleviziju da je obaviještena o radovima hrvatskih geodeta, odnosnomjerenjima vezanim uz obnovu katastra na lijevoj obali Dragonje blizukuće Jožka Jorasa, koje Slovenija inače drži "spornim" dijelom kopnenegranice.
LJUBLJANA,29. listopada(Hina) - Glavna slovenska inspektorica za okoliš i prostor Bojana Pohar izjavila je u u subotu razgovoru za slovensku televiziju da je obaviještena o radovima hrvatskih geodeta, odnosno mjerenjima vezanim uz obnovu katastra na lijevoj obali Dragonje blizu kuće Jožka Jorasa, koje Slovenija inače drži "spornim" dijelom kopnene granice.

"Ustanovila sam da je riječ o geodetima iz geodetske uprave općina Pula i da rade po uputama mjerodavnog hrvatskog ministarstva", rekla je Pohar, a na pitanje zašto se mjerenja vrše odgovorila je da joj to nije poznato, ali da se vjerojatno radi o "obnovi katastra".

Slovenska strana naime spomenuti dio kopnene granice drži spornim, odnosno smatra da je dio slovenske "katastarske općine Sočovlje", pa je tako grupa slovenskih građana, među njima i kontroverzni "borac za južnu granicu" Jožko Joras od vlasti u Sloveniji ove godine dobila i dozvolu za obnovu nekadašnjeg izviđačkog doma nedaleko Jorasove kuće u vlasništvu Bojana Škofa i još nekih slovenskih državljana.

Joras je potvrdio da je inspektoricu i slovensku policiju sam obavijestio o dolasku hrvatskih geodeta.

"Normalno je da smo odmah obavijestili sve naše nadležne službe, ministarstvo unutarnjih poslova i ministarstvo za okoliš i prostor i vrlo su brzo reagirali", rekao je Joras za Slovensku televiziju.

Kako tvrdi Slovenska televizija, inspektorica će svoj izvještaj uputiti ministarstvu unutarnjih i vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙