FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 9. studenoga

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu,9. studenoga ćemo popratiti fotografijama.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 9. studenoga ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Hrvatski sabor počinje 17. sjednicu, posljednju redovnu u ovoj godini, a zastupnike, za sada, očekuje dnevni red od 50-ak točaka, dok do sredine mjeseca iz Vlade treba stići i prijedlog državnoga proračuna za 2006., što će biti središnja tema saborskog maratona. Novu sjednicu Sabor počinje 'aktualnim prijepodnevom' u kojemu će Vladi pitanja postaviti 40-ak zastupnika. Poslijepodne će se pred zastupnicima naći dvije interpelacije o radu Vlade - o modernizaciji Hrvatskih željeznica, te interpelacija koja se odnosi na vladavinu prava i sprječavanje političke korupcije vezano za posljednje lokalne izbore. Obje interpelacije podnijeli su zastupnici SDP-a (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje i uvođenje usluge e-Katastra u ponudu Hitro.hr, vladina servisa za ubrzanu komunikaciju građana i poduzetnika s državom. Premijer Ivo Sanader provjerit će stanje čestice na kojoj se nalazi zgrada Vlade čime će uvesti uslugu e-Katastar u ponudu Hitro.hr servisa. Prigodno će govoriti i ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Dropulić (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2 u 9 sati).

ZAGREB - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) održat će konferenciju za novinare na temu "Ravnopravne mirovine svima - radnicima i zastupnicima" (Radnički dom, Krešimirev trg 2 u 10,30 sati).

ZAGREB - Brazilski pisac Paulo Coelho, koji kao poseban gost sajma knjiga i učila Interliber boravi u Zagrebu održat će konferenciju za novinare. Za neke alkemičar riječi a za druge fenomen masovne kulture u Zagreb dolazi nakon što je veliko zanimanje svojih čitatelja izazvao prilikom posljednjeg posjeta 2000. (hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1 u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog skijaškog saveza uoči odlaska na sjevernoamerički dio natjecanja Svjetskog kupa (hotel "Westin", 11 sati).

ZAGREB - Hrvatski institut za povijest predstavlja Zbornik radova "Fenomen 'Kristjani' u srednjovjekovnoj Bosni i Humu" (Opatička 10 u 12 sati).

ZAGREB - Potpisivanje ugovora između Agencije za pravni promet nekretninama (APN) i tri natječajem odabrane banke (Privredne banke, HVB Splitske banke i Volksbanke) o jeftinijem kreditiranju poticane stambene izgradnje. Na temelju predloženih ugovora dosadašnje za POS važeće kamate snizit će se za oko 15 posto. Prosječna kamata zajedničkog kredita banke i APN-a, ovisno o cijeni zemljišta i infrastrukture kretati će se između 3,60 i 3,90 za EUR-e, što trenutno predstavlja jednu od najnižih stambenih kamata u Hrvatskoj (prostorije APN-a, Savska 41 u 14 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj Franza Beckenbauera koji će u srijedu posjetiti Hrvatsku (hotel "Regent Esplanade", 18.30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Ponoćne misli" Zdravka Tomca (hotel Sheraton u 19 sati).

OSIJEK - Gradonačelnici i načelnici s područja Osječko-baranjske županije razgovarat će na sastanku o programu kontrole komaraca za razdoblje od 2006. do 2010., te o i izradi prostornih planova uređenja gradova i općina (Županijska skupština, Županijska 4 u 10 sati).

OSIJEK - U povodu nastupa osječkog Tehnologijsko-razvojnog centra na Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i noviteta "IENA 2005." na kojoj su osječki inovatori osvojili po dvije zlatne, srebrne i brončane medalje (Tehnologijsko-razvojni centar, Trg Ljudevita Gaja 6 u 12 sati).

OSIJEK - Operna premijera "Lucia di Lammermoor" Gaetana Donizettija (Hrvatsko narodno kazalište).

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne - Damir Senčar

Poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙