FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

E-Government Day na ZV-u

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Konferencija E-Government Day,održana danas na Zagrebačkom velesajmu u okviru sajma INFO, dala jeprikaz provedbe Programa E-Hrvatska 2007. - 38 projekata usmjerenihinformatizaciji hrvatskog društva.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Konferencija E-Government Day, održana danas na Zagrebačkom velesajmu u okviru sajma INFO, dala je prikaz provedbe Programa E-Hrvatska 2007. - 38 projekata usmjerenih informatizaciji hrvatskog društva.

Istodobno je predstavljena i izložba "Hrvatska na putu u informacijsko društvo" u sklopu koje se na jednom mjestu predstavlja najbolja hrvatska e-praksa, a koja je okupila 25 organizacije.

Državni tajnik Središnjeg ureda za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić je kazao da su postavljenom izložbom željeli prikazati više projekte civilnog društva, a manje državne uprave i dati njihov presjek i širu sliku što država i civilno društvo rade na području informatizacije.

Podsjetio je da su nedavno predstavili e-regos te najavio otvaranje e-katastra. Govoreći o nekim projektima državne uprave napomenuo je da je projekt e-PDV u pilot fazi.

Dajući presjek dosadašnjeg rada svog ureda, Kovačić je ustvrdio da su prve dvije godine razvijali infrastrukturu, a pokretanjem usluga stvorili su okvir za daljnji napredak.

Kovačić je kazao da je broj korisnika širokopojasnog Interneta porastao, ali još uvijek nije zadovoljavajući. Dodao je da će raditi na povećanju broja tih korisnika, jer je cilj da u trenutku ulaska u EU Hrvatska ima isti broj korisnika širokopojasnog Interneta kao i EU te da ima razvijenih svih 20 usluga koje se mogu pružati preko Interneta.

Podsjetio je da Hrvatska trenutno ima 1,7 posto korisnika širokopojasnog Interneta u ukupnoj populaciji, dok je prosjek 25 zemalja EU sedam posto, a 15 starih članica EU 12 posto u ukupnoj populaciji. U novoprimljenim članicama EU taj je prosjek 2,2 posto.

Kovačić je naglasio da treba razvijati sadržaj za Internet radi privlačenja korisnika, ali i da treba iskoristi mogućnosti mobilne tehnologije za razne usluge, budući je mobitel dosta zastupljen kod hrvatskog stanovništva od kojih svi nemaju pristup Internetu.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙