FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog prijetnji sutkinji optužen 72-godišnjak

ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Jedan je 72-godišnjak danasoptužen da je prijetio općinskoj sutkinji u Pločama jer je bionezadovoljan što mu nije priznala vlasništvo nad jednim zemljištem uRogotinu, na dio kojega pravo polaže i država, doznaje se u Državnomodvjetništvu RH.
ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Jedan je 72-godišnjak danas optužen da je prijetio općinskoj sutkinji u Pločama jer je bio nezadovoljan što mu nije priznala vlasništvo nad jednim zemljištem u Rogotinu, na dio kojega pravo polaže i država, doznaje se u Državnom odvjetništvu RH.

Optužni prijedlog protiv 72-godišnjeg K. D. podnijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću, a zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo od suda je zatraženo njegovo pritvaranje.

Tereti ga se da je prošlog četvrtka ujutro u Rogotinu došao u prostorije u kojima se nalaze privremeni uredi Općinskog suda u Pločama i Ured za katastar, gdje na zemljišnim knjigama radi sutkinja S.W.

Optuženi je navodno zaprijetio sutkinji jer je nezadovoljan što mu dan ranije nije priznala vlasništvo nad sve četiri parcele koje posjeduje u budućoj Katastarskoj općini Rogotin, odnosno što je jednu parcelu ostavila za naknadno rješavanje jer na jedan dio nje pravo polaže i država.

Prema tvrdnjama tužiteljstva, optuženi je sutkinji zaprijetio "da će nestati s lica zemlje, da će joj auto i stan dignuti u zrak i da će vidjeti tko je on", a pritom ju je navodno nazivao i pogrdnim imenima.

Utvrdi li se da je to točno 72-godišnjaku prijeti od tri mjeseca do tri godine zatvora, koliko je, naime, zapriječena kazna za prijetnju službenoj osobi.

Vijest o podizanju optužnog prijedloga Državno odvjetništvo je objavilo na svojoj internet stranici ne navodeći identitet optuženog i njegove žrtve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙