FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Norveška pomoć za razminiranje

SISAK, 4. studenog 2005. (Hina) - Ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth idirektor Sektora za katastar i registar zemljišta Norveške agencije zakartografiju i katastar Magnar Danielsen danas su u Sisku potpisaliugovor o proširenju projekta CROMAC SCAN CENTRA, koji omogućujeizradbu digitalnih ortofoto karata minski sumnjivih područja u boji.
SISAK, 4. studenog 2005. (Hina) - Ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth i direktor Sektora za katastar i registar zemljišta Norveške agencije za kartografiju i katastar Magnar Danielsen danas su u Sisku potpisali ugovor o proširenju projekta CROMAC SCAN CENTRA, koji omogućuje izradbu digitalnih ortofoto karata minski sumnjivih područja u boji.

Po ugovoru Norveška će za tehnološko-tehničku dogradnju "Scan centra" u HCR-u, otvorana u ožujku njezinom darovnicom, najsuvremenijeg skenera vrijedna 8,3 milijuna kuna, izdvojiti 1,472.500 eura.

kako je rečeno, od početka protuminskog djelovanja u Hrvatskoj Norveška je različitim oblicima pomoći za razminiranje, za minske žrtve te poduku o minskoj opasnosti izdvojila oko devet milijuna eura i jedna je od zemalja koje najviše pomažu taj humani projekt Hrvatske bez mina.

Potpisivanju ugovora nazočili su nova norveška veleposlanica u Hrvatskoj Elisabeth Walaas i savjetnik hrvatske Vlade za razminiranje i predsjednik Savjeta HCR-a Đuro Brodarac.

Veleposlanica Elisabeth Walaas uz ostalo je istaknula da je razminiranje neobično važno za život ljudi na bivšim ratnim područjima, izrazivši nadu da će i današnja pomoć biti vrlo važna za daljnju suradnju dviju ustanova i država.

Magnar Danielsen je kazao da će se današnjom darovnicom u HCR-u i Hrvatskoj primijeniti nova tehnologija, te najavio da će norveški stručnjaci i dalje pomagati HCR-u i Hrvatskoj u unaprjeđivanju sustava protuminskog djelovanja.

Ravnatelj HCR-a Jungwirth naveo je da je riječ o vrlo vrijednoj pomoći koja će omogućiti izradbu najdjelotvornije baze karata minski sumnjivih prostora, primjenom koje će se povećati učinkovitost i sigurnost u humanitarnom razminiranju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙