FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Z. Tomca "Ponoćne misli"

ZAGREB, 9. studenoga 2005. (Hina) - Knjiga politologa, političara isveučilišnog profesora dr. Zdravka Tomca "Ponoćne misli", intimnidnevnik u kojem se posebno bavi traženjem odgovora na dvojbe o moralui politici i političarima, predstavljena je večeras pred brojnompublikom u zagrebačkom hotelu Sheraton.
ZAGREB, 9. studenoga 2005. (Hina) - Knjiga politologa, političara i sveučilišnog profesora dr. Zdravka Tomca "Ponoćne misli", intimni dnevnik u kojem se posebno bavi traženjem odgovora na dvojbe o moralu i politici i političarima, predstavljena je večeras pred brojnom publikom u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Tomac se u njoj posebno bavi traženjem odgovora na pitanje može li hrvatski narod opstati i oduprijeti se raznim vrstama terora globalistički umreženog društva i sačuvati svoj identitet, dostojanstvo i domoljublje.

Govoreći na večerašnjem predstavljanju naglasio je kako "ne smijemo izgubiti vjeru u bolje sutra i vlastite snage kako bismo izašli iz moralne i duhovne krize u kojoj se nalazimo". Po njegovom sudu ponovno je došlo ključno vrijeme za Hrvatsku u kojem je potrebno naći alternativu hrvatskim političkim strankama koje su sve manje hrvatske, a sve više bruxelleske.

Naglasio je kako je htio napisati knjigu koja odgovara njegovim osjećajima i u njoj pokušao otvoriti neka pitanja.

Knjiga je nastajala na temelju Tomčevih promišljanja u posljednjih 15 godina, a on sam kaže da je cijeli život tražio putokaze, vjerovao u njih, ali se razočarao, jer ih nije našao, no spoznao je da čovjek sve što treba može naći u sebi. "To što sam našao, opisao sam u knjizi", rekao je.

Govoreći o Tomčevom poimanju politike, publicist i novinar Tihomir Dujmović kazao je kako "Tomac kroz dugi niz godina pokazuje opsesivnu potrebu izaći iz zagrljaja nemoralne politike".

Osnovne teme Tomčeve knjige su zločin u Vukovaru, rat u BiH, nepravedan mir, nastanak fašističke tvorevine Republike Srpske pod okriljem međunarodne zajednice i odnos Haaga prema hrvatskim generalima i Domovinskom ratu, dodao je Dujmović.

Književnik Željko Sakić ocijenio je kako Tomac u svojoj knjizi "potpuno otvoreno promišlja važne društvene fenomene, dokazujući da je prava uloga intelektualca biti u oporbi bilo kojoj vlasti, ako za to ima hrabrosti, a sam Tomac je pokazao da je ima".

Urednica knjige Nedjeljka Batinović kazala je da je Tomčeva knjiga poticaj traženja istine u nama i o oko nas, budući je i sam autor odabrao put istine koji je težak i uzak.

Dr. Antun Pavešković ocijenio je da je Tomac iznova dokazao pravo na govor. "Polazište njegove knjige nije neki konkretan događaj, ali je ona najmisaonija Tomčeva knjiga do sada, a nastajala je noću u doba smirenosti i tišine, kada je čovjek najbliži istini i sebi samome, a otuda i naslov 'Ponoćne misli' ", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙