FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trideset hrvatskih nakladnika na frankfurtskom sajmu

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Trideset hrvatskih nakladnikaizlaže na 59. frankfurtskom sajmu knjiga koji se svečano otvaravečeras, izjavio je Zdenko Ljevak, predsjednik Vijeća zajednicenakladnika i knjižara.
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Trideset hrvatskih nakladnika izlaže na 59. frankfurtskom sajmu knjiga koji se svečano otvara večeras, izjavio je Zdenko Ljevak, predsjednik Vijeća zajednice nakladnika i knjižara.

Rekao je kako su se izdavači dogovorili da ne će isticati naslove izložene na Sajmu te da će središnji događaj na hrvatskom štandu biti razgovor o knjizi "Judita" Mire Gavrana, koja je prevedena na letonski, francuski, njemački, engleski i ruski, o čemu će govoriti izdavači iz tih zemalja.

Ljevak je najavio i tradicionalni susret AMAC koji okuplja hrvatske slaviste koji žive i rade u Njemačkoj. Među njima su lektori, prevoditelji i izdavači koji promiču hrvatski jezik i književnost na njemačkom govornom području.

Po njegovim riječima na hrvatskom će štandu biti održano desetak predstavljanja knjiga, a neke od njih bit će predstavljene i na zajedničkom međunarodnom štandu.

Među hrvatskim nakladnicima su "Školska knjiga", Naklada "Ljevak", "Profil", "Golden marketing" i drugi, a sudionicima Sajma bit će ponuđena suvremena djela hrvatskih izdavača.

Na 59. frankfurtskom sajmu knjiga sudjeluje 6700 izlagača, najavljeno je oko 3000 predstavljanja knjiga i drugih događaja, očekuje se oko 300.000 posjetitelja, a gost zemlja je Koreja. Za organizaciju i provedu njezina nastupa brine korejska Udruga izdavača sa sjedištem u Seulu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙