FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen sveučilišni udžbenik "Osnove novinarstva" Stjepana Malovića

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Sveučilišni udžbenik "Osnovenovinarstva" Stjepana Malovića, profesora na zagrebačkom Fakultetupolitičkih znanosti, ocijenjen je na današnjem predstavljanju uZagrebu inovativnim djelom u nas, važnim i za studente i za novinarete sve one koji žele spoznati bitne odrednice novinarske struke.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Sveučilišni udžbenik "Osnove novinarstva" Stjepana Malovića, profesora na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, ocijenjen je na današnjem predstavljanju u Zagrebu inovativnim djelom u nas, važnim i za studente i za novinare te sve one koji žele spoznati bitne odrednice novinarske struke.

Recenzent Ivo Žanić istaknuo je na predstavljanju kako je riječ o sveobuhvatnu i pionirskom djelu u hrvatskim prilikama, pisanu sa specifična hrvatskoga rakursa, ali postavljenu u širi međunarodni kontekst.

Po njegovim riječima autor knjigom demistificira stajalište kako se za novinara treba roditi te pokazuje kako je novinarstvo čvrsto organiziran i strukturiran proces u kojem se ima što učiti da bi se postalo dobar novinar.

Podsjetivši na jasnu autorovu poruku kako novinarstvo ne postoji u zrakopraznu prostoru, Žanić je upozorio na autorovu ponuđenu terminološku aparaturu, koja se može dograđivati.

Milan Kiperaš, također recenzent, ocijenio je knjigu izvanrednim primjerom znanstevna rada, sa svim odlikama sveučilišnoga udžbenika, koji udovoljava i pedagoškim standardima. "To je kvalitetno djelo koje će sadržajem biti izvor znanja za pristup složenim pitanjima novinarske profesije", rekao je, dometnuvši kako je autor ponudio lako shvatljive upute kako pravilno izvješćivati.

Božidar Novak knjigu je ocijenio vrhunskim djelom, neprocjenjive vrijednosti za one koji se hoće baviti novinarstvom. "Pisao ju je znanstvenik s bogatim novinarskim i uredničkim stažom", rekao je, napomenuvši kako treba čuvati pluralističnost medija.

Na predstavljanju je pročitano pripremljeno izlaganje Mirka Galića, koji se ispričao, a autor je, podsjetivši na prve novinarske korake, rekao kako je knjigu proživio.

Knjigu "Osnove novinarstva" (407 str.) Stjepana Malovića, bogato ilustriranu novinskom dokumentarnom građom, koju je priredila Gordana Vilović, objavio je zagrebački izdavač Golden marketing - Tehnička knjiga.

Podijeljena je u pet cjelina - profesija novinar, sve počinje događajem, umijeće izvješćivanja, uređivanje i selekcija i što se zbiva u redakciji. Na kraju je popis literature, kazalo imena i pojmova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙