FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovit će se izborna konvencija sinjskog SDP-a

SINJ, 9. studenoga 2005. (Hina) - Zbog nepravilnosti na izbornojkonvenciji sinjskoga SDP-a 4. studenoga, jer je u izbornompovjerenstvu bilo i osoba kandidiranih za neke dužnosti, te zbognepoštivanja izbora natpolovičnom većinom u izboru nekoliko članovastranačkih tijela, izbori će se ponoviti, rečeno je na današnjojkonferenciji za novinare u prostorijama stranke u Sinju.
SINJ, 9. studenoga 2005. (Hina) - Zbog nepravilnosti na izbornoj konvenciji sinjskoga SDP-a 4. studenoga, jer je u izbornom povjerenstvu bilo i osoba kandidiranih za neke dužnosti, te zbog nepoštivanja izbora natpolovičnom većinom u izboru nekoliko članova stranačkih tijela, izbori će se ponoviti, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama stranke u Sinju.

Konferenciji su, uz čelnike Gradske organizacije, nazočni bili i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan i predsjednik organizacije SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Vedran Lendić.

Kako je rekao Dragovan, u sinjskom SDP-u nema nikakvih podjela, a na izbornoj konvenciji, održanoj prošloga petka, nije bilo lažiranja izbora, niti problema s listićima.

Naknadno su uočene proceduralne greške, suprotno Statutu stranke, npr. činjenica da je u izbornom povjerenstvu bilo i osoba koje su bile kandidati za određene dužnosti, kao i nepoštivanje natpolovične većine za neke izabrane, rekao je Dragovan. Zbog toga je na proširenoj sjednici sinjskog odbora SDP-a jednoglasno odlučeno da konvenciju treba ponoviti u roku od sedam dana i to samo u dijelu kandidiranja i glasovanja, kazao je Igor Dragovan.

Svojim istupima to su potvrdili i Velibor Milošević, aktualni predsjednik Gradskog odbora, Nataša Poparić, tajnica Odbora koja je inače bila protukandidat Miloševiću za predsjednika stranke, kao i Neven Ćurković, dopredsjednik Gradskog odbora koji je vodio konvenciju.

Na brojna novinarska pitanja, među ostalim, i ona kako je moglo doći do nepoštivanja Statuta stranke, čelnici SDP-a odgovarali su da je to pogreška koja nije bila namjerna i bit će ispravljena. Na pitanje hoće li netko odgovarati za te propuste, rečeno je da će sve biti sankcionirano novim izborima.

Posebno žustra polemika vodila se između novinara "Slobodne Dalmacije" i Velibora Miloševića, koji je u svom priopćenju prije tri dana za tekst u "Slobodnoj" o nereguarnostima izborne konvencije rekao da je izmišljotina.

Milošević je izjavio kako je sinjski SDP iz te afere izišao još jači i jedinstveniji te da to neće imati baš nikakva negativnog utjecaja na jedinstvo i daljnji rad koalicije u Gradskom vijeću koja je nakon 15 godina osvojila vlast u Sinju, a na čijem je čelu SDP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙