FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marin Jurjević četvrti put izabran za predsjednik splitskog SDP-a

SPLIT,30. listopada 2005.(Hina) - Marin Jurjević na današnjoj jekonvenciji SDP-a ponovno, četvrti put, izabran za predsjednika Gradskeorganizacije te stranke u Splitu.
SPLIT,30. listopada 2005.(Hina) - Marin Jurjević na današnjoj je konvenciji SDP-a ponovno, četvrti put, izabran za predsjednika Gradske organizacije te stranke u Splitu.

Jurjević je, kao jedini kandidat za predsjednika, dobio potporu većine od 104 izaslanika.

Konvenciji splitskog SDP-a nazočila je i zamjenica predsjednika stranke Željka Antunović te Ingrid Antičević Marinović, Milan Bandić i drugi istaknuti SDP-ovci, kao i predstavnici splitskih ogranaka LS-a, HNS-a i HSS-a.

Marin Jurjević ustvrdio je kako socijaldemokracija u Hrvatskoj nikada nije bila jača, a aktualnu vlast nazvao je "prosvjećenim apsolutizmom u liku i djelu premijera Ive Sanadera".

Jurjević smatra kako je Split važan, ali istodobno kompliciran grad iz kojega stižu poticaji koji utječu na cijelu zemlju.

"Velika je stvar u Splitu uspjeti participirati u vlasti, oduzeti legitimitet onima za koje je rekvizit Dalmacije crna košulja", kazao je Jurjević, dodajući kako je "apsurdno da SDP nije na vlasti u Splitu, premda je postigao do sada najbolji izborni rezultat".

Na vlast u Splitu došao je HDZ zahvaljujući potpori Liste Velog mista za koju je Jurjević rekao kako je čine "apsolutisti, ali ne prosvijećeni".

"Međutim", ustvrdio je, "pokazali smo da ne želimo doći na vlast kada je cijena toga naš identitet, obraz i ljudskost. Nikada nam se neće dogoditi da se prodamo, to je naša najveća snaga. Split pamti, a mi smo 'jahači na duge staze'", poručio je Jurjević.

Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović naglasila je da SDP-ovci moraju preuzeti odgovornost za budućnost zemlje, jer "to što Hrvatska danas prolazi nije dobro". "Stoga mi moramo zbiti redove i pripremiti se za preuzimanje vlasti", poručila je Željka Antunović.

Ingrid Antičević Marinović ustvrdila je da je "SDP stranka koja ima poziv staviti se na stranu slabih. Stoga nas Hrvatska treba, jer HDZ, kao stranka krupnog kapitala, to ne može napraviti".

Na izbornoj konvenciji splitskog SDP-a za predsjednika Županijskog ogranka stranke, čija će se konvencija uskoro održati, kandidiran je Veljan Radojković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙