FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na burnoj konvenciji šibenskog SDP-a izabrano novo vodstvo

ŠIBENIK, 5. studenog 2005. (Hina) - Djelatnik MUP-a i bivši načelnikšibensko-kninske Policijske uprave Ivica Šimac izabran je danas zanovog predsjednika šibenskoga SDP-a na 5. izbornoj konvenciji Gradskeorganizacije, koja je protekla u burnoj raspravi i međusobnomoptuživanju predstavnika dviju struja.
ŠIBENIK, 5. studenog 2005. (Hina) - Djelatnik MUP-a i bivši načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Šimac izabran je danas za novog predsjednika šibenskoga SDP-a na 5. izbornoj konvenciji Gradske organizacije, koja je protekla u burnoj raspravi i međusobnom optuživanju predstavnika dviju struja.

Tijekom višesatne rasprave većina sudionika se složila da se u stranci radilo loše, da je zanemaren rad s mjesnim ograncima i mladima, te da je zbog toga SDP izgubio ugled i postigao vrlo loše rezultate na posljednjim lokalnim izborima, pa danas kao oporbena stranka ima pet vijećnika u Gradskom vijeću.

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, koji je bio na konvenciji, istaknuo je da očita podijeljenost u šibenskome SDP-u već rezultira krizom u radu Gradske organizacije, što vodi odlasku članova stranke, te da probleme treba riješiti.

U raspravi je nekoliko puta istaknuto da je rad SDP-a u Šibeniku u posljednje vrijeme obilježen sukobom osobnih interesa dviju struja. Jedna je okupljena oko bivšega šibenskog gradonačelnika u doba koalicijske vlasti SDP-a, HSS-a i HNS-a Milana Arnautovića, a druga oko bivšega saborskog zastupnika i predsjednika Županijske organizacije SDP-a Ivana Ninića, koji je tijekom rasprave optužen da je izrežirao današnje izbore.

"Ova konvencija očito je pokazala da se u šibenskome SDP-u ne radi dobro. Neprihvatljivo je ponašanje u kojem se prave popisi i obilježavaju ljudi za koje treba glasovati. To treba oštro osuditi i iskorijeniti u SDP-u", rekao je Igor Dragovan. Dodao je da će na idućim parlamentarnim izborima SDP sigurno pobijediti, bez obzira na šibensku organizaciju, koja, ako ostane opterećena sukobima, više neće imati priliku sudjelovati u lokalnoj vlasti.

Za zamjenika predsjednika izabran je Ivo Blaće, liječnik u šibenskoj Općoj bolnici, a izabran je i novi Gradski odbor od 16 članova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙