FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dragovan o sukobima SDP-ovaca u Sinju i Šibeniku

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Tajnik SDP-a Igor Dragovan najavioje danas da bi se izborna konvencija sinjskoga SDP-a mogla ponovitikako bi se otklonile sumnje u neispravnost izbora novog predsjednika.
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Tajnik SDP-a Igor Dragovan najavio je danas da bi se izborna konvencija sinjskoga SDP-a mogla ponoviti kako bi se otklonile sumnje u neispravnost izbora novog predsjednika.

"SDP ima snage i odgovornosti da otkloni sve sumnje što su se pojavile nakon izborne konvencije u Sinju glede njezine regularnosti", rekao je Dragovan zamoljen da izrazi stajalište stranke pošto su mediji objavili da je dosadašnji predsjednik sinjskoga SDP-a Velibor Milošević krivotvorio dva glasačka listića koja su mu donijela novu izbornu pobjedu.

"Bez obzira na to je li bilo neregularnosti, sumnje koje su se nakon te konvencije pojavile u medijima stranka će vjerojatno otkloniti ponavljanjem konvencije", rekao je Dragovan u izjavi za Hinu.

Činjenicu da su događaje u Šibeniku i Sinju mediji protumačili kao podjelu SDP-ovaca na socijaldemokrate i komuniste, Dragovan tumači kao iskonstruiranu priču, koja nema nikakve veze sa stvarnim stanjem.

Takva podjela na terenu ne postoji, tvrdi tajnik SDP-a Dragovan.

Što se pak tiče šibenskog slučaja, SDP nema ništa protiv javnog lobiranja, ali praksa da se zaokružuju kandidati na listićima kako bi se instruirali izaslanici za koga će glasovati, potpuno je neprihvatljiva, dodao je tajnik SDP-a.

Dvije suprotstavljene struje šibenskog SDP-a na subotnjoj su se konvenciji međusobno optuživale, a struja oko bivšega šibenskog gradonačelnika Milana Arnautovića optužila je drugu, odnosno predsjednika Županijskog SDP-a Ivana Ninića da je izrežirao izbore na kojima je za novog predsjednika šibenskog SDP-a izabran Ivica Šimac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙