FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački GO SDP-a - umjesto Johe povjerenik Gareljić

KARLOVAC, 25. listopada 2005. (Hina) - Odlukom Glavnog odbora SDP-a oraspuštanju karlovačke Gradske organizacije SDP-a iskazano jenepovjerenje dosadašnjem vodstvu gradskog SDP-a, predvođenom BožomJohom i njegovim zamjenikom Zlatkom Marčetićem, jer u četiri godinestranka ni ideološki, ni organizacijski nije napredovala zbog čega juje napustilo dvjestotinjak članova, među kojima pedesetintelektualaca, rekao je za Hinu predsjednik karlovačke Županijskeorganizacije SDP-a Ivan Štajduhar.
KARLOVAC, 25. listopada 2005. (Hina) - Odlukom Glavnog odbora SDP-a o raspuštanju karlovačke Gradske organizacije SDP-a iskazano je nepovjerenje dosadašnjem vodstvu gradskog SDP-a, predvođenom Božom Johom i njegovim zamjenikom Zlatkom Marčetićem, jer u četiri godine stranka ni ideološki, ni organizacijski nije napredovala zbog čega ju je napustilo dvjestotinjak članova, među kojima pedeset intelektualaca, rekao je za Hinu predsjednik karlovačke Županijske organizacije SDP-a Ivan Štajduhar.

Božo Joha u prošlom je mandatu obnašao dužnost gradonačelnika Karlovca.

Za povjerenika karlovačkog Gradskog odbora SDP-a imenovan je Zlatko Galjerić. Njegova je zadaća da u cilju konsolidacije članstva u sljedećih nekoliko tjedana organizira izbornu konvenciju, kazao je Štajduhar.

Nije tragično pasti na dno ako se nakon toga znaš izdići, komentirao je Štajduhar, čija županijska organizacija nije raspuštena, niti ocijenjena neaktivnom.

Kao razlog raspuštanja karlovačkog GO SDP-a, osim neaktivnosti, on smatra i "pad političkog morala i političkih propusta", ali da to članstvo može prevladati s dobrim novim vodstvom.

Sada već bivši dopredsjednik GO SDP-a Zdravko Marčetić i kandidat za predsjednika Gradske organizacije na dvije odgođene konvencije (zakazane za 30. rujna i jučer) kaže da "svega toga nije trebalo biti" jer je na konvenciji, koja je dva puta odgođena, bio pripremljen demokratski unutarstranački izbor među više kandidata.

Unatoč tomu, Marčetić kaže kako odluku Glavnog odbora "poštuje", te se na sljedećoj konvenciji neće kandidirati ni za koju funkciju, ali da "član stranke ostaje".

Na pitanje je li neaktivnost karlovačkog gradskog SDP-a zaista toliko niska da se članstvo osipalo ili je razlog raspuštanju neke druge prirode, Marčetić je rekao da je u protekle četiri godine SDP dao svog gradonačelnika, pročelnike, dio poglavarstva, dio članstva se angažirao u gradskim tvrtkama, te je to razlog "smanjenim aktivnostima u samoj stranci".

Štajduhar je to komentirao riječima da SDP na konvenciji ocjenjuje rad u stranci, a ne rad u gradskom poglavarstvu ili tvrtkama.

Jučerašnjom odlukom Glavnog odbora SDP-a raspuštene su gradske organizacije SDP-a Karlovca, Dubrovnika i Bjelovara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙