FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Azerbejdžan: Vladajuća stranka pobijedila na izborima

BAKU, 7. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Stranka Novi Azerbejdžanpredsjednika države Ilhama Alijeva pobijedila je na parlamentarnimizborima održanima u nedjelju u Azerbejdžanu, objavilo je uponedjeljak središnje izborno povjerenstvo.
BAKU, 7. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Stranka Novi Azerbejdžan predsjednika države Ilhama Alijeva pobijedila je na parlamentarnim izborima održanima u nedjelju u Azerbejdžanu, objavilo je u ponedjeljak središnje izborno povjerenstvo.

Nakon 85 posto prebrojanih glasova vladajuća stranka je osvojila 62 od 125 zastupničkih mandata u parlamentu, a najveći oporbeni blok Azadlik samo pet. Ostala mjesta pripala su manjim strankama i neovisnim kandidatima, većinom lojalnima vladi.

Azadlik je optužio vladajuću stranku za prijevaru i najavio da će u utorak početi s mirnim prosvjedima s namjerom osporavanja izbornih rezultata. Neki strahuju da bi se ti prosvjedi mogli pretvoriti u nasilje, ali ponavljanje revolucije slične onima u Gruziji i Ukrajini malo je vjerojatno jer azerbejdžanska oporba ne uživa tako široku potporu među stanovništvom.

Analitičari smatraju da će mnogo toga ovisiti o izvješću promatračke misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju koje bi trebalo biti objavljeno tijekom dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙