FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair: U Velikoj Britaniji nakon 7. srpnja spriječena dva teroristička napada

LONDON, 9. studenog 2005. (Hina/AFP) - Dva teroristička napadaspriječena su nakon 7. srpnja u Velikoj Britaniji, rekao je u srijeduTony Blair pred Gornjim domom britanskog parlamenta uvjeravajućizastupnike da izglasaju novi nacrt antiterorističkog zakona kojipredviđa do 90 dana zadržavanje osumnjičenih za terorizam.
LONDON, 9. studenog 2005. (Hina/AFP) - Dva teroristička napada spriječena su nakon 7. srpnja u Velikoj Britaniji, rekao je u srijedu Tony Blair pred Gornjim domom britanskog parlamenta uvjeravajući zastupnike da izglasaju novi nacrt antiterorističkog zakona koji predviđa do 90 dana zadržavanje osumnjičenih za terorizam.

Ta vrlo sporna uredba, koja predstavlja bitno pooštravanje dosadašnjeg zakona, policiji je nužna za suzbijanje terorizma, inzistirao je Blair.

"U proteklom tjednu, doznali smo da su nakon napada od 7. srpnja, spriječena dva nova teroristička udara u našoj zemlji", istaknuo je Blair pred zastupnicima.

"Zadaća je svakog člana doma podržati ovaj nacrt", dodao je.

Blair je podsjetio da je policija tražila produljenje pritvora. "Oni koji su zaduženi za zaštitu naše zemlje pružili su uvjerljive argumente u koristi produljenja pritvora", rekao je Blair.

"Ne živimo u policijskoj državi, već u državi suočenoj sa stvarnom i teškom prijetnjom terorizma, koji želi uništiti naš način života i nanijeti nam ogromne gubitke", nastavio je.

Policija je u obrazloženju zahtjeva za produljenjem pritvora navela da joj treba više vremena za analize računala te bioloških i kemijskih tvari zaplijenjenih tijekom pretresa prije nego što će moći optužiti osumnjičene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙