FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraljica Elizabeta i Blair odali počast žrtvama napada u Londonu

LONDON, 1. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Britanska kraljica ElizabetaII. i premijer Tony Blair odali su u utorak počast žrtvama srpanjskihbombaških napada u Londonu nazočivši memorijalnoj službi u katedralisv. Pavla zajedno s rodbinom žrtava, preživjelima napada i brojnimpredstavnicima diplomatskog zbora.
LONDON, 1. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Britanska kraljica Elizabeta II. i premijer Tony Blair odali su u utorak počast žrtvama srpanjskih bombaških napada u Londonu nazočivši memorijalnoj službi u katedrali sv. Pavla zajedno s rodbinom žrtava, preživjelima napada i brojnim predstavnicima diplomatskog zbora.

Četvorica bombaša samoubojica, britanski državljani, raznijeli su se 7. srpnja rano ujutro u tri vlaka londonske podzemne željeznice i jednom autobusu usmrtivši 52 ljudi i ranivši nekoliko stotina. Većina žrtava bili su Britanci, no među njima je bilo i stranaca.

Službu je predvodio dekan katedrale John Moses, dok je vrhovni poglavar Anglikanske crkve, nadbiskup od Canterburyja Rowan Williams, održao propovijed.

Službi su nazočili i članovi vlade, kao i čelnici dviju najvećih britanskih oporbenih stranaka Michael Howard i Charles Kennedy, a londonski gradonačelnik Ken Livingstone održao je govor.

Unatoč medijskim nagađanjima, rodbina bombaša nije bila pozvana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙