FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija: Vlada nije postigla konsenzus o planu zakona o protuterorizmu

LONDON , 8. studenog 2005. (Hina/AFP) - Članovi britanske vlade nisuuspjeli postići konsenzus s pripadnicima oporbe u pogledu plana zakonao protuterorizmu, prema kojemu bi osobe osumnjičene za terorizam upritvoru, bez optužnice trebale provesti 90 dana, izvijestio je uutorak ministar unutarnjih poslova Charles Clarke.
LONDON , 8. studenog 2005. (Hina/AFP) - Članovi britanske vlade nisu uspjeli postići konsenzus s pripadnicima oporbe u pogledu plana zakona o protuterorizmu, prema kojemu bi osobe osumnjičene za terorizam u pritvoru, bez optužnice trebale provesti 90 dana, izvijestio je u utorak ministar unutarnjih poslova Charles Clarke.

"Konzervativna struja i liberalni demokrati, a i jedan dio laburista, jasno je jučer pokazao da još nije spreman na usvajanje zakona koji bi omogućio da osobe osumnjičene za terorističke akcije, u pritvoru i bez optužnice budu zadržane do 90 dana", rekao je za BBC ministar unutarnjih poslova Charles Clarke.

Britanski premijer Tony Blair u utorak je lobirao za potporu spomenutom planu zakona, a njegov ministar unutarnjih poslova tvrdi da je uložio znatan napor kako bi "pobunjenike" u redovima laburista i oporbu pokušao uvjeriti da izglasaju predloženi plan.

Oni koji rade na terenu - policajci tvrde da im je 90 dana o kojima se raspravlja uistinu potrebno, u odnosu na sadašnjih 14, jer bi u tome razdoblju uspjeli provesti bolju i kvalitetniju istragu, u koju bi bile uključene i međunarodne provjere te zamršeno dekodiranje šifriranih elektronskih poruka.

Kritičari spomenutog plana zakona smatraju da bi predloženo tromjesečno razdoblje moglo potkopati civilna prava i potaknuti militantne skupine na još veću aktivnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙