FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija i Libija potpisale sporazum o deportaciji osumnjičenih za terorizam

LONDON , 18. listopada 2005. (Hina/dpa) - Britanija i Libija potpisalesu sporazum o deportaciji osoba osumnjičenih za terorizam, kojimTripoli jamči da nitko od osumnjičenika deportiranih iz Britanije nećebiti podvrgnut mučenjima, izvijestio je u utorak Foreign Office.
LONDON , 18. listopada 2005. (Hina/dpa) - Britanija i Libija potpisale su sporazum o deportaciji osoba osumnjičenih za terorizam, kojim Tripoli jamči da nitko od osumnjičenika deportiranih iz Britanije neće biti podvrgnut mučenjima, izvijestio je u utorak Foreign Office.

Britanski ministar unutarnjih poslova Charles Clarke izjavio je kako će dvije zemlje potpisati "Memorandum o razumijevanju" koji će predstavljati "primjer učinkovite međunarodne suradnje, tako potrebne da bismo se mogli suočiti s ovom vrstom terorizma i pobijediti je".

Britanci su nakon bombaških napada u Londonu 7. srpnja odlučili deportirati osobe koje procijene sumnjivima za teror. Organizacije za obranu ljudskih prava izrazile su zabrinutost da bi osumnjičeni mogli biti podvrgnuti mučenjima nakon deportacije u zemlje koje nisu ratificirale Konvenciju EU-a protiv mučenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙