FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija predlaže zabranu 15 "terorističkih" organizacija

LONDON, 10. listopada 2005. (Hina/AP) - Britanska vlada je uponedjeljak na osnovu zakona o borbi protiv terorizma predložilazabranu rada 15 međunarodnih organizacija nastavljajući tako svojuborbu protiv islamističkog terorizma.
LONDON, 10. listopada 2005. (Hina/AP) - Britanska vlada je u ponedjeljak na osnovu zakona o borbi protiv terorizma predložila zabranu rada 15 međunarodnih organizacija nastavljajući tako svoju borbu protiv islamističkog terorizma.

Među 15 organizacija nalaze se islamističke skupine koje su provele smrtonosne napade protiv koalicijskih postrojbi u Iraku, uključujući skupine Ansar al-Islam i Ansar al-Sunna.

Britanski ministar unutarnjih poslova Charles Clarke izjavio je da Britanija "neće tolerirati terorizam ovdje ni bilo gdje u svijetu".

"Napadi 7. i 21. srpnja poslužili su kao snažan podsjetnik na potrebu energičnog pristupa spram terorista i njihovih podržavatelja", dodao je Clarke.

Po britanskom zakonu o terorizmu iz 2000. godine već je zabranjeno 25 međunarodnih organizacija i 14 skupina u Sjevernoj Irskoj, a među njima su al-Qaida, Hamas i Irska republikanska armija (IRA). Širenje popisa zabranjenih organizacija zahtijeva odobrenje oba doma parlamenta. Jednom kada se na popisu nađe neka skupina članstvo u njoj postaje kazneno djelo koje se može kazniti s do deset godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙