FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair pred glasovanjem o protuterorističkome zakonu

LONDON, 9. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer TonyBlair vratio je dvojicu važnih ministara iz inozemstva radi glasovanjao zakonu koji bi policiji omogućio da osumnjičenike za terorizam upritvoru bez suđenja drži i do tri mjeseca, jer se očekuje da toglasovanje, test njegova autoriteta, bude veoma tijesno.
LONDON, 9. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blair vratio je dvojicu važnih ministara iz inozemstva radi glasovanja o zakonu koji bi policiji omogućio da osumnjičenike za terorizam u pritvoru bez suđenja drži i do tri mjeseca, jer se očekuje da to glasovanje, test njegova autoriteta, bude veoma tijesno.

Odbijanje toga prijedloga bio bi prvi veliki parlamentarni poraz nekoć nedodirljiva laburističkoga vođe čija popularnost slabi od 2003. i invazije na Irak.

Prema sadašnjim britanskim zakonima osumnjičenici mogu u pritvoru bez suđenja biti 14 dana.

Činjenica da je ministar financija Gordon Brown jedva i sletio u Izrael kamo je krenuo u desetodnevni posjet, a onda je odmah vraćen u Britaniju, pokazatelj je mogućega tijesnog ishoda glasovanja.

I ministar vanjskih poslova Jack Straw vraćen je iz posjeta Moskvi.

Ministri su prošli tjedan bili prisiljeni odustati od toga prijedloga jer je postalo očito da su pobunjenici u Blairovoj laburističkoj stranci skloni glasovati protiv prijedloga u Donjem domu parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙