FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen Klarićev roman "Godina nemilosrđa"

ZAGREB, 9. studenoga 2005. (Hina) - Crnohumorni roman "Godnanemilosrđa" Kazimira Klarića, u izdanju zagrebačkoga nakladnikaCeresa, predstavljen je danas u Društvu hrvatskih književnika.
ZAGREB, 9. studenoga 2005. (Hina) - Crnohumorni roman "Godna nemilosrđa" Kazimira Klarića, u izdanju zagrebačkoga nakladnika Ceresa, predstavljen je danas u Društvu hrvatskih književnika.

Po riječima recenzenta Branimira Bošnjaka, veći dio romana nalazi se na granici sna i jave, a likovi kao da se drže uputa o okrutnosti. Autor ne pokušava samo nasmijati, već i upozoriti na satirično-humorističnu sliku tranzicijskog društva, rekao je Bošnjak, dometnuvši da je Klarićev književni postupak halucinantna povezanost prošlosti i nejasne budućnosti.

Kazimir Klarić do sada je objavio 12 knjiga proze, među kojima su humoristični romani "Na tri noge", "Kolut natrag", "Mrnjau, grizu me" "Afrička jaja iznenađenja" i drugi, te brojne zbirke pripovijedaka. Na Radio Zagrebu izvođene su njegove radijske komedije, te drame za djecu i odrasle. Dobitnik je, uz ine, Nagrade grada Zagreba i Nagrade Grigor Vitez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙