FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Hrvatsko pomorsko dobro u teoriji i praksi"

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Knjiga Branka Kundiha "Hrvatskopomorsko dobro u teoriji i praksi" predstavljena je večeras u palačiMatice hrvatske u Zagrebu.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Knjiga Branka Kundiha "Hrvatsko pomorsko dobro u teoriji i praksi" predstavljena je večeras u palači Matice hrvatske u Zagrebu.

O knjizi su govorili sutkinja Vrhovnoga suda RH Olga Jelčić, zamjenica glavnoga državnog odvjetnika RH Snježana Frković i autor.

Olga Jelčić je ocijenila da knjiga cjelovito prikazuje, analizira i kritički progovara o pomorskom dobru u razdoblju od starih austrijskih do naši današnjih zakonika.

Autor piše o neriješenim pitanjima pomorskoga naslijeđa koja prelaze iz jednoga u drugi pravni sustav, rekla je Jelčić ustvrdivši kako knjiga poručuje da je pomorsko dobro, dobro svih građana. "Treba zato razriješiti status do sada stečenih prava i odrediti granice pomorskoga dobra", rekla je.

"Kundih kao odgovoran i angažiran intelektualac hrabro upozorava na ugroženost našega pomorskog dobra", napomenula je Frković dodavši da treba zaštiti domovinu kao prirodni i prostorni okvir u kojem živimo.

Kundih se požalio na, kako je rekao, "ekscesno ponašanje televizije" u izvješćima o radu državnih tijela koja brane pomorsko dobro rušenjem bespravno sagrađenih molova na obali.

Knjigu "Hrvatsko pomorsko dobro u teoriji i praksi" objavio je Hrvatski hidrografski institut iz Splita.

Branko Kundih (1947.) je kapetan duge plovidbe. Objavio je knjigu "Pomorsko dobro i pomorske granice".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙