FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi forum načelnika i gradonačelnika Sisačko-moslavačke županije

SISAK, 21. listopada 2005. (Hina) - U Sisku je danas, u organizacijiSisačko-moslavačke županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj(UNDP-a), održan Prvi forum općinskih načelnika i gradonačelnikaSisačko-moslavačke županije na kojemu je dogovorena njihova stalnasuradnja na izradi i ostvarenju zajedničkih razvojnih projekata kojimaće se revitalizirati gospodarstvo, otvoriti nova radna mjesta ipoboljšati uvjeti i kvaliteta života.
SISAK, 21. listopada 2005. (Hina) - U Sisku je danas, u organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP-a), održan Prvi forum općinskih načelnika i gradonačelnika Sisačko-moslavačke županije na kojemu je dogovorena njihova stalna suradnja na izradi i ostvarenju zajedničkih razvojnih projekata kojima će se revitalizirati gospodarstvo, otvoriti nova radna mjesta i poboljšati uvjeti i kvaliteta života.

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić zahvalila je predstavnicima UNDP-a, te predstavnicima općina i gradova sa sisačko-moslavačkog područja na sudjelovanju na prvom forumu u Sisku. Pritom je naglasila kako je to nastavak prvog radnog sastanka novog vodstva Županije s predstavnicima općina i gradova, koji je održan 12. rujna i na kojemu je dogovorena stalna suradnja lokalne i regionalne vlasti sa svim domaćim i međunarodnim organizacijama na osmišljavanju i ostvarenju zajedničkih projekata razvoja.

Županica Lovrić istaknula je kako je cilj toga foruma, jedinstvenog takvog skupa u Hrvatskoj, uspostaviti suradnju općina i gradova sa županijom, posebno sada kada se pripremaju prijedlozi proračuna za iduću godinu. Nakana nam je, rekla je Lovrić, da općine i gradovi zajednički surađuju na određenim projektima i da ti razvojni projekti uđu u lokalne i regionalne proračune, te u državni proračun.

"Županija je za drukčiju suradnju s općinama i gradovima nego ranije", istaknula je Lovrić, dodavši da se "županije ne želi prema općinama i gradovima odnositi kao viša vlast, već izgraditi stalne partnerske odnose kako bi se zajednički rješavali problemi, posebno na području infrastrukture i gospodarstva". Najavila je da će idući forum općinskih načelnika i gradonačelnika biti posvećen problemu odlagališta otpada.

Forum je u ime UNDP-a vodio Teodor Andrić, koji je naglasio kako je cilj skupa upoznati predstavnike lokalne samouprave s projektima UNDP-a i planiranim aktivnostima na području Županije, pri čemu UNDP očekuje suradnju općina i gradova na ostvarenju tih projekata. Ujedno je Andrić zahvalio Sisačko-moslavačkoj županiji na organiziranju foruma, kojemu je cilj uspostava i intenziviranje suradnje vodećih ljudi lokalne samouprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙