FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela 15. Sabatina 2005.

DUBROVNIK, 19. listopada 2005. (Hina) - U organizaciji Zadružnogsaveza Dalmacije danas je u Dubrovniku počela jubilarna 15. Sabatina -skup vinogradara i vinara Dalmacije koji se održava do 22. listopada.
DUBROVNIK, 19. listopada 2005. (Hina) - U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije danas je u Dubrovniku počela jubilarna 15. Sabatina - skup vinogradara i vinara Dalmacije koji se održava do 22. listopada.

Na konferenciji za novinare održanoj prije svečanog otvorenja ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković istaknuo je kako je Sabatina manifestacija koja je prerasla okvire Dalmacije i postala najveće okupljanje vinara i vinogradara u Hrvatskoj.

Govoreći o sadašnjem trenutku vinogradarstva i vinarstva ministar Čobanković je kazao kako je pred nama vrijeme utvrđivanja proizvodnih kvota, te treba učiniti sve da bi se povećala površina vinograda do ulaska u Europsku uniju.

"U ovoj je godini zasađeno 2.500 hektara novih vinograda, a smatramo da je moglo biti i više", kazao je Čobanković.

Također je naglasio kad je u vinogradarskoj proizvodnji u Hrvatskoj nužno staviti akcent na kvalitetu grožđa i kvalitetu vina.

O ovogodišnjem programu 15. Sabatine govorio je i predsjednik Zadružnog saveza Dalmacije Joško Niskota, koji je među ostalim kazao kako će se u sklopu programa održati više zanimljivih priredbi, među kojima i drugo prvenstvo sommeliera Dalmacije, izložbe vina, sajam vinogradarske i vinarske opreme. Održat će se i više stručnih predavanja, kao primjerice, simpozij o životu i djelu Stjepana Bulića povodom 140. godišnjice rođenja, okrugli stol na temu "Vino u turističkoj ponudi", a organizirat će se i obilazak vinograda u Konavlima.

U prigodi svečanog otvaranja Sabatine dodijeljeno je i više nagrada pojedincima za unapređenje vinogradarstva i vinarstva.

(Hina) xhspa yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙