FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić stigao u Tuzlu

TUZLA, , 7. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić doputovao je u ponedjeljak navečer iz Sarajeva u Tuzlugdje će mu u utorak biti uručen počasni doktorat Sveučilišta u tomgradu.
TUZLA, , 7. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić doputovao je u ponedjeljak navečer iz Sarajeva u Tuzlu gdje će mu u utorak biti uručen počasni doktorat Sveučilišta u tom gradu.

Predsjednik Mesić je sa članom Predsjedništva BiH Sulejmanom Tihićem položio cvijeće na spomen obilježje na mjestu gdje je 1995. godine poginula 71 osoba od granata ispaljenih sa srpskih položaja.

Mesić je posjetio i Konzulat RH u Tuzli a konzul Josip Juras ga je izvijestio da na tuzlanskom području živi 90.000 Hrvata.

Predsjednik Mesić tom prigodom je rekao da će Hrvatska nastaviti razvijati regionalnu suradnju i dodao da regija ima zajednički strateški cilj- ulazak u NATO i Europsku uniju. Posebice je istaknuo važnost izgradnje koridora Vc radi unapređenja suradnje između BiH i Hrvatske.

Predsjednik Mesić se u Tuzli susreo i s predstavnicima kulturnih društava Hrvatski dom, Napredak, Matica hrvatska i Hrvatska žena. U razgovoru je među ostalim istaknuo da će udružena Europa otvorenih granica i Hrvatima omogućiti svestrano kulturno povezivanje.

Predstavnicima kulturnih udruga u Tuzli Mesić je zaželio uspjeh i dobru suradnju s predstavnicima drugih naroda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙