FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić stigao u Sarajevo

SARAJEVO, 6. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićdoputovao je u nedjelju navečer u Sarajevo gdje će u ponedjeljaksudjelovati na zasjedanju Igmanske inicijative.
SARAJEVO, 6. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u nedjelju navečer u Sarajevo gdje će u ponedjeljak sudjelovati na zasjedanju Igmanske inicijative.

Igmansku inicijativu čine tri nevladine organizacije BiH i RH i Srbije i Crne Gore: Forum demokratske alternative iz Sarajeva, Građanski odbor za ljudska prava iz Zagreba i Centar za regionalizam iz Novog Sada.

Zasjedanje Igmanske inicijative pod nazivom "Deset godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma - slijedeći korak suradnje" počeo je u nedjelju popodne razmatranjem zajedničke izjave o budućoj međudržavnoj suradnji BiH, RH i SiCG.

Tekst te zajedničke izjave će osim trima nevladinim organizacijama, najavili su organizatori, u ponedjeljak biti ponuđen na potpisivanje hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću, članu Predsjedništva BiH Sulejmanu Tihiću i predsjedniku SCG-a Svetozaru Maroviću koji je također tijekom večeri doputovao u Sarajevo.

Nakon Sarajeva, prema službenoj najavi, hrvatski predsjednik Mesić otputovat će u Tuzlu gdje će mu tamošnje sveučilište u utorak dodijeliti počasni doktorat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙