FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostarski Aluminij u luci Ploče ostvaruje promet od 400.000 tona godišnje

PLOČE, 19. listopada 2005. (Hina) - Mostarska tvornica Aluminij u ovojgodini planira ostvariti u Luci Ploče ukupan promet veći od 400 tisućatona.
PLOČE, 19. listopada 2005. (Hina) - Mostarska tvornica Aluminij u ovoj godini planira ostvariti u Luci Ploče ukupan promet veći od 400 tisuća tona.

Prošle je godine mostarska tvornica preko pločanske luke uvezla oko 300.000 tona glinice, petrolkoksa, nitrata i smole, a na europsko tržište i u prekomorske zemlje izvezla oko 60.000 tona aluminijskih profila, Al-trupaca, Al-ingota i drugih proizvoda od sirovog aluminija.

Iz luke Ploče danas je u organizaciji međunarodne pomorske agencije Jadroagent za luku Arles u Francuskoj isplovio trgovački brod "Laura C", kojim je za potrebe mostarske tvornice izvezeno 1.500 tona aluminijskih trupaca.

Tvornica Aluminij iz Mostara prvi je i najveći poslovni partner pločanske luke koja koristi oko 40 posto pločanskih lučkih kapaciteta. Ujedno je to i najveći bosansko-hercegovački izvoznik i najveći proizvođač aluminija u jugoistočnoj Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙