FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bruxelles: Rupel kritizirao o Drnovšekovu kosovsku inicijativu

BRUXELLES/LJUBLJANA,7. studenoga 2005.(Hina) - Slovenski ministarvanjskih poslova Dimitrij Rupel u ponedjeljak je na zasjedanjueuropskih ministara vanjskih poslova izjavio da dugoročno rješenje zastatus Kosova nije moguće ako se za to ne dobije i pristanak Srbije, ainicijativu slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka o neovisnostiKosova posredno nazvao "soliranjem" bez pokrića u međunarodnojzajednici, javljaju slovenski mediji.
BRUXELLES/LJUBLJANA,7. studenoga 2005.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel u ponedjeljak je na zasjedanju europskih ministara vanjskih poslova izjavio da dugoročno rješenje za status Kosova nije moguće ako se za to ne dobije i pristanak Srbije, a inicijativu slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka o neovisnosti Kosova posredno nazvao "soliranjem" bez pokrića u međunarodnoj zajednici, javljaju slovenski mediji.

"Za rješenje problema potrebno je jedinstveno djelovanje, a nikakva soliranja i drukčije inicijative za Kosovo nisu dobrodošle niti se uvažavaju", rekao je Rupel u raspravi o budućim pregovorima o statusu Kosova na sastanku europskih ministara vanjskih poslova.

Rupel je ne spominjući izravno slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka koji je nedavno iznio prijedlog za rješenje statusa Kosova, zapravo kritizirao Drnovšekovu inicijativu koja nije dobro primljena u Beogradu, dok je u međunarodnoj politici prošla bez posebnih reakcija.

"Nije vjerojatno da bi se dugoročno rješenje za Kosovo moglo naći bez sudjelovanja Srba, premda neki misle da bi se Srbiji neko rješenje moglo nametnuti", izjavio je na sastanku Rupel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙