FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drnovšek odustao od puta na Kosovo

LJUBLJANA,27. listopada 2005.(Hina) - Slovenski predsjednik JanezDrnovšek izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare, na kojojje govorio o europskim temama, da idućeg tjedna neće posjetiti Kosovo. (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,27. listopada 2005.(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio o europskim temama, da idućeg tjedna neće posjetiti Kosovo.

Drnovšek je tako zanijekao vijesti da će Prištinu posjetiti iduće srijede unatoč otkazivanju njegova posjeta Beogradu planiranog za isti dan. Zbog njegova prijedloga da Kosovo uz neke uvjete i jamstva za srpsku manjinu dobije samostalnost u roku pet godina, Beograd je otkazao Drnovšekov posjet ocijenivši njegov prijedlog miješanjem u unutarnje stvari.

Drnovšek je u Beogradu i Prištini trebao predstaviti svoj prijedlog za Kosovo i ponoviti ponudu Ljubljane da ugosti srbijanske i kosovske političare na uvodnim razgovorima o budućem statusu te pokrajine. Drnovšek i dalje drži da je njegov plan za Kosovo dobar kompromis koji bi koristio Albancima i Srbima.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙