FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranska vlada spremna nastaviti pregovore o nuklearnom programu

PEKING , 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - Iranska vlada spremna jenastaviti pregovore o nuklearnom programu s Francuskom, VelikomBritanijom i Njemačkom, no zahtijeva da te rasprave imaju točnodefiniran cilj, izjavio je u petak iranski ministar vanjskih poslovaManuchehr Mottaki.
PEKING , 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - Iranska vlada spremna je nastaviti pregovore o nuklearnom programu s Francuskom, Velikom Britanijom i Njemačkom, no zahtijeva da te rasprave imaju točno definiran cilj, izjavio je u petak iranski ministar vanjskih poslova Manuchehr Mottaki.

"Ti pregovori moraju imati definiran cilj i moraju biti korisni", dodao je šef iranske diplomacije ne preciziravši o čem je točno riječ.

Mottaki je u petak završio dvodnevni posjet Kini gdje je razgovarao sa svojim kolegom Lijem Zhaoxiangom. On je u petak više puta istaknuo kako inzistira na postizanju "konsenzusa" između Irana i Kine o nuklearnom pitanju.

Nakon tromjesečne "verbalne eskalacije", Iranci su u srijedu izjavili kako su spremni nastaviti pregovore, bez prethodno postavljenih uvjeta.

"U skladu sa Sporazumom o neširenju nuklearnog oružja Iran izražava spremnost da bez preduvjeta nastavi pregovore sa svim zemljama članicama IAEA, posebno s Francuskom, Britanijom i Njemačkom", stoji u priopćenju iranskog ministarstva vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙