FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU će razmotriti svoju politiku diplomacije s Iranom

BRUXELLES, 6. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Ministri vanjskih poslovaEuropske unije razmotrit će u ponedjeljak politiku unije u pogleduangažmana oko Irana nakon što je Teheran objavio odluku o nastavkunuklearnog programa, a predsjednik Mahmud Ahmadinedžad iznioprotuizraelske opaske.
BRUXELLES, 6. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Ministri vanjskih poslova Europske unije razmotrit će u ponedjeljak politiku unije u pogledu angažmana oko Irana nakon što je Teheran objavio odluku o nastavku nuklearnog programa, a predsjednik Mahmud Ahmadinedžad iznio protuizraelske opaske.

Političko vodstvo unije snažno je osudilo Ahmadinedžadovu izjavu da bi Izrael trebalo "izbrisati sa zemljovida", zbog koje je i glavni tajnik UN Kofi Annan ovaj tjedan odustao od najavljenog posjeta Iranu.

Ministri EU će izraziti razočaranje zbog te izjave i duboku zabrinutost zbog kršenja ljudskih prava u Iranu i odluke o nastavku nuklearnog programa, ali neće zaprijetiti sankcijama.

Zato će upozoriti Teheran da će se unijina politika dijaloga s Iranom "stalno pomno razmatrati u svjetlu napredovanja nuklearnog i drugih pitanja".

Također će pozvati Iran na ukidanje trgovinskih sankcija protiv Britanije, proglašenih prošlog mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙