FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danska policija uhitila još dvojicu osumnjičenih za terorizam

KOPENHAGEN , 29. listopada 2005. (Hina/AFP) - Dvije su osobe,osumnjičene za pripremu terorističkog napada u Europi, uhićene u petaku Danskoj te ih se povezuje s istragom o četiri već osumnjičenamuslimanska mladića, izvijestila je u subotu danska policija.
KOPENHAGEN , 29. listopada 2005. (Hina/AFP) - Dvije su osobe, osumnjičene za pripremu terorističkog napada u Europi, uhićene u petak u Danskoj te ih se povezuje s istragom o četiri već osumnjičena muslimanska mladića, izvijestila je u subotu danska policija.

"U petak su u sklopu istrage uhićene još dvije osobe koje se povezuju s četiri osumnjičenika koji su, vjerojatno planirali terorističke akcije", stoji u priopćenju danske policije objavljenom u subotu. Danski je sud u subotu trebao odlučiti o tomu hoće li dvoje novih osumnjičenika ostati u pritvoru. Od četvrtka navečer u pritvoru su i četiri muslimanska mladića koji se sumnjiče za pripremu napada u Europi.

"Prema podacima kojima raspolažemo, oni su, zajedno s još nekim osobama pripremali napad u Europi. No, u ovome trenutku još ne možemo kazati pripadaju li osumnjičenici međunarodnoj terorističkoj skupini, što ne možemo isključiti", rekao je u petak za France presse policijski komesar , koji vodi istragu Joern Bro.

Četiri muslimanska mladića u dobi od 16 do 20 godina kontaktirali su s nekim osobama u Bosni i Hercegovini gdje su prošli tjedan uhićene tri osobe - Šveđanin, Turčin i Bošnjak - svi osumnjičeni za pripremu terorističkih akcija.

"Nedavno su u Sarajevu na jednom mjestu pronađene znatne količine eksploziva i oružja s prigušivačem, te su otkrivene e-mail poruke izmjenjivane s četvoricom mladih u Danskom", izvijestila je danska policija a prenosi France presse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙