FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo 7. savjetovanja uzgajivača ovaca i koza

ZADAR, 13. listopada 2005. (Hina) - U Zadru je danas počelo dvodnevno7. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza, na kojem se okupilo oko 200sudionika iz svih krajeva Hrvatske.
ZADAR, 13. listopada 2005. (Hina) - U Zadru je danas počelo dvodnevno 7. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza, na kojem se okupilo oko 200 sudionika iz svih krajeva Hrvatske.

Skup se održava u organizaciji Hrvatskog stočarskog centra (HSC), a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,

U ime organizacijskog odbora Zdravko Barač istaknuo je da se ovaj sada već tradicionalni skup organizira radi unapređivanja stočarske proizvodnje.

Predsjednik HSC-a Frane Poljak napomenuo je kako su ovakvi skupovi mjesto i prigoda na kojima uzgajivači ovaca i koza mogu razmijeniti iskustva i dobiti korisne savjete.

Ovčarska i kozarska proizvodnja značajna su grana stočarstva, rekao je Poljak ističući da broj ovaca na jugu Hrvatske sve više raste, što je dobar temelj za razvoj ove grane stočarske industrije. Tako će samo ove godine u Zadarskoj županiji biti prijavljeno 100 tisuća ovaca za poticaje.

HSC će, kazao je, inicirati strategiju ovčarsko-kozarske proizvodnje, a istodobno radi na jedinstvenom sustavu obilježavanju ovaca i koza.

Dekanica Agronomskom fakulteta u Zagrebu Jasmina Lukač-Havranek rekla da su hrvatski ovčari i kozari spremni za Europsku uniju.

U Zadru je danas priređena i 6. izložba ovčjih i kozjih sireva iz cijele Hrvatske. Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu ukupno je ocijenjeno 130 sireva. Šampion je Grobnički ovčji sir s obiteljskog gospodarstva Jasne i Ratka Maršanića iz Primorsko-goranske županije.

(Hina) ximar yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙