FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 4. studenoga

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnijih događaje zapetak, 4. studenoga.
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnijih događaje za petak, 4. studenoga.

VARAŽDIN - Članovi Udruženja trgovine pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i predstavnici proizvođača u peradarsko-prerađivačkoj industriji održat će sastanak u Županijskoj komori u Varaždinu, nakon čega će biti održana konferencija za novinare. O stanju na tržištu mesa peradi i prerađevina govorit će predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i generalni direktor Vindije i član Skupštine HGK Dragutin Drk (12.30 sati, Županijska komora Varaždin, Preradovićeva 7/II).

ZAGREB - Hrvatsko društvo ekonomista organizira međunarodni znanstveni skup "15 godina tranzicije". Uz druge ugledne predavače i govornike, na skupu je najavljeno sudjelovanje gostiju iz Austrije, Slovenije, Rusije i Makedonije (9,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Vijeće Udruženja tekstilne i odjevne industrije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori razmatrat će izvješće o projektu zaštite domaće tekstilne i odjevne industrije. Na dnevnom redu je i izvješće o poslovanju tekstilne industrije u prvih šest mjeseci ove godine, informacija o stečaju Name i planu nastupa na sajmovima u narednoj godini (11 sati, Tvornica čarapa Jadran, Vinka Žganeca 2).

ZAGREB - Tvrtka Končar INEM održat će konferenciju za novinare u povodu certifikacije prvog poslužitelja u regiji za Microsoft Windows Server 2003 operativni sustav (10 sati, Fallerovo šetalište 22).

ZAGREB - Predstavnici pružatelja Internet i telekom usluga IskonInterneta susrest će se s novinarima. Ta je tvrtka najavila do kraja godine izlazak na Zagrebačku burzu. Navode da njihove stranice mjesečno posjeti oko 850 tisuća posjetitelja. Početkom srpnja zabilježili su 300 tisuća korisnika (11.30 sati, Lounge bar "Škola", Bogovićeva ulica 7).

ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi tijekom listopada ostvaren je promet od 3,18 milijardi kuna, što je za 21,3 posto manje nego u rujnu, ali i 70 posto veći promet nego u listopadu prošle godine. Rast prometa dionica od 64 posto, redovitog prometa obveznica za 13 posto i udvostručenje vrijednosti prijavljenih transakcija u ovogodišnjem listopadu u odnosu na isti mjesec lani samo je statistički izraz rasta i razvoja tržišta, ističu sa Zagrebačke burze. Veliki uzlet tržišta zabilježen je neposredno nakon objavljivanja početka pregovora Hrvatske s EU. Napominjući da se pravi razmjeri silovitog uzleta tržišta najbolje vidljivi kada se rade usporedbe sa istim mjesecom prošle godine sa Zagrebačke burze ističu kako je povećanje tržišne aktivnosti vidljivo i iz velikog povećanja broja transakcija. Tako je ovogodišnji listopad sa gotovo deset tisuća zaključenih transakcija za 72,5 posto veći od istog mjeseca prošle godine.

VARAŽDIN/ZAGREB - Na Varaždinskoj burzi u listopadu je ostvaren promet od 187,27 milijuna kuna, što je 4,8 posto veći promet nego u rujnu, a vrijednost indeksa VIN porasla je za 3,54 posto, na 2.000,93 bodova. Prvu polovicu listopada obilježila je euforija u burzovnom trgovanju potaknuta početkom pregovora Hrvatske i EU - tijekom toga razdoblja ostvaren je rekordni broj transakcija u jednom danu (693) te rekordna ovogodišnja vrijednost indeksa VIN od 2.052 boda. Ukupna tržišna kapitalizacija svih vrijednosnih papira na Varaždinskoj burzi na kraju listopada iznosila je rekordnih 59,1 milijardu kuna, odnosno 8 milijardi eura.

ZAGREB/DUBROVNIK - Hotelska tvrtka Dubrovnik-Babin Kuk, koja je od prošle godine u većinskom vlasništvu porečkog Riviera Holdinga, predstojeće zime u unapređenje i poboljšanje kvalitete ponude svoja četiri hotela i autokampa planira uložiti gotovo 44 milijuna kuna, doznaje se iz te tvrtke. Najviše će, 24,3 milijuna kuna, uložiti u svoj najjači hotel Dubrovnik-President, sa četiri zvjezdice, koji zbog toga neće poslovati tijekom zimskih mjeseci. U hotel Minčeta (3 zvjezdice) uložit će 11,7 milijuna kuna, a 8 milijuna kuna uložit će u podizanje razine ponude u svoja ostala dva hotela, Argosy i Tirena (sa po 3 zvjezdice) te u prošle godine otvoren autokamp Solitudo.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 4808 821

e.mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙