FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte ostale na razini od 60 dolara po barelu

LONDON, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte zadržalesu se u četvrtak blizu razine od 60 dolara po barelu nakon što jetjedno izvješće američke vlade pokazalo rast zaliha sirove nafte ibenzina ali nagovijestilo i mogućnost skorog rasta potražnje zabenzinom.
LONDON, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte zadržale su se u četvrtak blizu razine od 60 dolara po barelu nakon što je tjedno izvješće američke vlade pokazalo rast zaliha sirove nafte i benzina ali nagovijestilo i mogućnost skorog rasta potražnje za benzinom.

Barel sirove nafte poskupio je na američkom tržištu 37 centi na 60,12 dolara. Na londonskom je tržištu barel poskupio 27 centi na 58,65 dolara.

Relativno blaga jesen na sjeveroistoku SAD-a i oporavak rafinerijskih kapaciteta također su pridonijeli obuzdavanju cijena usprkos najnovijem blagom rastu.

Tjedno izvješće američke vlade pokazalo je rast zaliha sirove nafte za 2,7 milijuna barela. Zalihe benzina porasle su za jedan milijun barela. Prosječna dnevna potražnja za benzinom bila je u protekla četiri tjedna 1,7 posto ispod prošlogodišnje razine ali se ta razlika smanjuje zbog trenda rasta potrošnje od početka listopada.

"Aktualne blage temperature na sjeveroistoku SAD-a zasad otklanjaju bojazni vezane za opskrbu lož-uljem. Budući da se rafinerijski kapaciteti postojano povećavaju, čini se da je ponuda trenutno dovoljna da pokrije potražnju u mjesecima obilježenim niskim temperaturama, pod uvjetom da ne bude novih poremećaja u opskrbi", konstatirao je PVM Oil Associates.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙