FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte stabilne nakon snažnog pojeftinjenja

LONDON, 5. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabiliziralesu se u srijedu blizu razine od 64 dolara po barelu nakon snažnogovotjednog pojeftinjenja, potaknutog ocjenom ulagača da visoki računiza energiju ograničavaju potražnju i najavom Washingtona o deblokadistrateških rezervi lož-plina.
LONDON, 5. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabilizirale su se u srijedu blizu razine od 64 dolara po barelu nakon snažnog ovotjednog pojeftinjenja, potaknutog ocjenom ulagača da visoki računi za energiju ograničavaju potražnju i najavom Washingtona o deblokadi strateških rezervi lož-plina.

Barel sirove nafte poskupio je za tri centa na 63,93 nakon što je u utorak zabilježio pad cijene od čak 1,57 dolara. Na londonskom je tržištu barel poskupio 14 centi na 61,36 dolara.

"Očekivanja da će tempo pada potražnje nadmašiti onaj rasta ponude i oporavaka postrojenja u Meksičkom zaljevu i dalje pritišću cijene energije, iako tržište zasigurno nije imuno na nove šokove u opskrbi", konstatirali su analitičari Refcoa.

"Budući da su neki kapaciteti i dalje zatvoreni, smatramo da će se cijene sirove nafte kretati oko 65 dolara po barelu dok su derivati suočeni s problemima prenapregnutih zaliha i moguće hladne zime", navedeno je u njihovu izvješću.

I dalje je zatvoreno 18 posto rafinerijskih kapaciteta u SAD-u, što podrazumijeva smanjenu proizvodnju benzina za više od 1,3 milijuna barela dnevno.

Očekuje se da će tjedno izvješće američke vlade pokazati pad zaliha benzina za 2,3 milijuna barela dok bi se zalihe destilata trebale smanjiti za 1,9 milijuna a zalihe sirove nafte za 100 tisuća barela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙