FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački SPD nominirao Platzecka za svog čelnika

ZAGREB/BERLIN, 3. studenog 2005. (Hina) - Njemački socijaldemokratinominirali su u srijedu navečer premijera savezne pokrajineBrandenburg za predsjednika stranke koja je istodobno u pregovorima ostvaranju koalicijske vlade uspjela s kršćanskom unijom približitistajališta o poreznoj reformi, javljaju agencije.
ZAGREB/BERLIN, 3. studenog 2005. (Hina) - Njemački socijaldemokrati nominirali su u srijedu navečer premijera savezne pokrajine Brandenburg za predsjednika stranke koja je istodobno u pregovorima o stvaranju koalicijske vlade uspjela s kršćanskom unijom približiti stajališta o poreznoj reformi, javljaju agencije.

Vodstvo Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) jednoglasno je u srijedu predložilo 51-godišnjeg Matthiasa Platzecka za nasljednika Franza Muenteferinga koji je u ponedjeljak neočekivano najavio povlačenje, prenijela je agencija France presse.

Formalno bi Platzeck, koji dolazi iz bivšeg njemačkog istočnog bloka, trebao biti izabran za lidera na izvanrednom stranačkom kongresu u Karlsruheu od 14. do 16. studenoga.

Munetefering će ostati voditelj pregovora s Unijom CDU/CSU u cilju stvaranja "velike koalicijske" vlade, rekao je Platzeck nakon imenovanja.

Nakon što je riješila problem novog predsjednika stranke, stranka SPD uspjela je u pregovorima s CDU/CSU približiti stajališta o povećanju PDV-a, što je bilo jedno od najbolnijih pitanja u koalicijskim pregovorima, javio je Reuters pozivajući se na svoje izvore.

Kao i čelnica demokršćana i buduća kancelarka Angela Merkel, tako i Matthias Platzeck potječe iz bivšeg DDR-a što će značiti da će na vrhu dviju najvećih njemačkih političkih stranka biti političari iz istočnog dijela Njemačke. .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙