FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: Još bez odluke o budućem kancelaru

BERLIN, 6. listopada 2005. (Hina) - Odluka o tome tko će biti njemačkikancelar neće biti donesena na sastanku na vrhu između predstavnikaDemokršćanske unije CDU/CSU i Socijaldemokratske stranke Njemačke(SPD) u četvrtak, nego tek na nastavku susreta u nedjelju navečer,objavljeno je nakon sastanka predsjedništava dviju stranaka u Berlinuu četvrtak poslije podne.
BERLIN, 6. listopada 2005. (Hina) - Odluka o tome tko će biti njemački kancelar neće biti donesena na sastanku na vrhu između predstavnika Demokršćanske unije CDU/CSU i Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) u četvrtak, nego tek na nastavku susreta u nedjelju navečer, objavljeno je nakon sastanka predsjedništava dviju stranaka u Berlinu u četvrtak poslije podne.

"Rezultati pregovora mogu se očekivati tek u nedjelju navečer", izjavila je predsjednica Kršćansko demokratske unije (CDU) i predvodnica Unije CDU/CSU Angela Merkel nakon sastanka predsjedništva CDU-a. Ona je međutim još uvijek "vrlo optimistična" što se tiče ishoda pregovora. "Temelji za čvrstu suradnju postoje", zaključila je Merkel.

I predsjednik SPD-a Franz Muentefehring je najavio da ishod odlučujućih pregovora o stvaranju socijaldemokratsko - demokršćanske vlade neće biti poznat prije nedjelje.

"Imate slobodan vikend", poručio je Muentefehring okupljenim novinarima.

Kancelar Gerhard Schroeder, koji uz Franza Muentefehringa, Angelu Merkel i predsjednika CSU-a Edmunda Stoibera, u petak i subotu boravi u posjetu Ruskoj Federaciji pa će pregovori stoga biti prekinuti.

Očekuje se da će Schroeder odustati od težnji za zadržavanjem kancelarskog položaja koji bi trebao pripasti predvodnici najjače grupacije u parlamentu Angeli Merkel. SPD-u bi zauzvrat u budućoj vladi, unatoč manjem broju zastupničkih mjesta u Bundestagu, trebala pripasti ravnopravna uloga odnosno jednaki broj ministarskih pozicija kao i Uniji CDU/CSU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙