FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder potvrdio da neće sudjelovati u budućoj vladi

BERLIN, 11. listopada 2005. (Hina/AFP) - Njemački kancelar GerhardSchroeder (socijaldemokrat, SPD) kojemu istječe mandat potvrdio je uutorak navečer da neće prihvatiti nikakvu dužnost i da neće"sudjelovati u sljedećoj vladi" koalicije koju treba predvoditikonzervativka Angela Merkel.
BERLIN, 11. listopada 2005. (Hina/AFP) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder (socijaldemokrat, SPD) kojemu istječe mandat potvrdio je u utorak navečer da neće prihvatiti nikakvu dužnost i da neće "sudjelovati u sljedećoj vladi" koalicije koju treba predvoditi konzervativka Angela Merkel.

Smjerajući na buduće pregovore između SPD-a i kršćanskih unija CDU-a i CSU-a radi sastavljanja koalicijske vlade, Schroeder je kazao da želi "pomoći da se oni dobro svrše".

Predsjednik SPD-a Franz Muentefering izjavio je u ponedjeljak da će Schroeder i dalje sudjelovati u radu SPD-a i u koalicijskim pregovorima o sastavljanju nove vlade, ali nije htio ništa reći o političkoj budućnosti kancelara koji je na vlasti od 1998.

To je prvi put da se kancelar kojemu istječe mandat javno očituje nakon sastanka u nedjelju u Berlinu između njegove stranke i kršćanskih unija, na kojemu je odlučeno da će ga na kancelarskoj dužnosti naslijediti Angela Merkel.

SPD i CDU-CSU trebaju početi pregovore radi donošenja programa i sastavljanja nove vlade. Pregovori koji će vjerojatno biti teški, trebali bi se završiti do 12. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙