FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak poznato ime budućeg kancelara

BERLIN, 10. listopada 2005. (Hina/AFP) - Ime budućeg njemačkogkancelara ili kancelarke biti će poznato tek u ponedjeljak jer sukonzervativci Angele Merkel i socijaldemokrati Gerharda Schroedera unedjelju odgodili njihov odlučni sastanak za ponedjeljak.
BERLIN, 10. listopada 2005. (Hina/AFP) - Ime budućeg njemačkog kancelara ili kancelarke biti će poznato tek u ponedjeljak jer su konzervativci Angele Merkel i socijaldemokrati Gerharda Schroedera u nedjelju odgodili njihov odlučni sastanak za ponedjeljak.

"Tek ćemo sutra u podne znati hoćemo li pregovarati" o osnivanju vlade "velike koalicije", rekao je predsjednik Socijaldemokratske stranke (SPD) Franz Muentefering.

Summit u Berlinu između kancelara Gerharda Schroedera i Franza Muenteferinga s jedne strane i predsjednice Kršćansko-demokratske unije (CDU) Angele Merkel i njezinog bavarskog saveznika Edmunda Stoibera (CSU) završio je nešto prije ponoći, a nitko o četiri čelnika nije dalo izjavu za tisak.

Novi summit održat će se u ponedjeljak ujutro nakon što dva tabora informiraju o razgovorima uprave svojih stranaka, rekao je jedan glasnogovornik SPD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙