FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši radnici "Dalmatinke" još bez tražbina

SINJ, 2. studenog 2005. (Hina) - Osamsto i šezdeset bivših radnikasinjske tvornice konca "Dalmatinke", koja je prije tri godine prodanatalijanskom kupcu, još nije dobilo ukupno 30 milijuna kuna zaotpremnine i plaće iz stečajne mase te tvornice, izvijestio je danasna konferenciji za novinare predsjednik Stožera za obranu zahtjevabivših radnika "Dalmatinke" Branko Matić.
SINJ, 2. studenog 2005. (Hina) - Osamsto i šezdeset bivših radnika sinjske tvornice konca "Dalmatinke", koja je prije tri godine prodana talijanskom kupcu, još nije dobilo ukupno 30 milijuna kuna za otpremnine i plaće iz stečajne mase te tvornice, izvijestio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Stožera za obranu zahtjeva bivših radnika "Dalmatinke" Branko Matić.

Matić je također izvijestio kako je danas županijski državni odvjetnik istražnom sucu Županijskog suda u Splitu podnio prijavu protiv bivše stečajne upraviteljice "Dalmatinke" d.d. u stečaju Branke Mazuth-Tuđen zbog mnogih nepravilnosti i nezakonitosti u prodaji tvornice talijanskom kupcu, u čemu su najviše oštećeni upravo bivši radnici.

"Stožer za obranu zahtjeva bivših radnika često se sastaje i čini sve kako bi radnici ostvarili svoja zakonska prava, ali sve ostaju obećanja ili se pak opstruiraju naša prava i zahtjevi", rekao je Matić.

Također je ustvrdio kako sinjska gradska vlast odbija dati moralnu potporu opravdanim radničkim zahtjevima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙